Δύο Τυνήσιοι λαθρέμποροι συνελήφθησαν μεταξύ των προσφύγων που βρέθηκαν στη Σαπιέντζα

Δύο Τυνήσιοι λαθρέμποροι συνελήφθησαν μεταξύ των προσφύγων που βρέθηκαν στη Σαπιέντζα

Οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί ήταν μεταξύ των 104 διασωθέντων μεταναστών και προσφύγων που περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας

Δύο Τυνήσιοι λαθρέμποροι συνελήφθησαν μεταξύ των προσφύγων που βρέθηκαν στη Σαπιέντζα
Δύο Τυνήσιοι, 33 και 34 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από τη λιμεναρχείο της Καλαμάτας, ως οι φερόμενοι διακινητές των προσφύγων/μεταναστών που εντοπίστηκαν το Σάββατο σε ξύλινο σκάφος 54 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της νησίδας Σαπιέντζας Πελοποννήσου.

Οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί ήταν μεταξύ των 104 διασωθέντων μεταναστών και προσφύγων που περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας ενώ αναγνωρίστηκαν από τους επιβαίνοντες ως τα άτομα που οργάνωσαν τη μεταφορά τους από τη θαλάσσια περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο σκάφος (82 άνδρες, 2 γυναίκες και 20 παιδιά) ήταν πολίτες Πακιστάν και Αφγανιστάν. Το ξύλινο σκάφος ονόματι "MR MUSTI", ρυμουλκήθηκε από περιπολικό σκάφος της δύναμης FRONTEX στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου φυλάσσεται.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ από την Παρασκευή το πρωί 14/7 έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας 17/7 διεσώθησαν 272 πρόσφυγες-μετανάστες σε τέσσερα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Φαρμακονησίου και Καλαμάτας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης