Φωτογραφία του Bakari Henderson στο Facebook με ένα φίλο του. Ο Bakari φορά ένα μπλουζάκι των Lakers
Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου το επίμαχο βράδυ γινόταν σερβικό πάρτι. Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του όμως δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα.
Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν. Η ιατροδικαστής άλλωστε δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλωτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπύρας στο κεφάλι.
Ο 22χρονος Bakari Henderson, με καταγωγή από το Τέξας, έφτασε πριν λίγες ημέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι για τον Henderson οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.
Η δολοφονία άλλωστε έχει γίνει θέμα στα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για την σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί». Στο CNN, το ρεπορτάζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των top stories της ιστοσελίδας. Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα, καθώς και το ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.
Δείτε το ρεπορτάζ τοπικού καναλιού στο Όστιν του Τέξας