Μπουτάρης: Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, εγώ είμαι εξωγήινος!

Μπουτάρης: Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, εγώ είμαι εξωγήινος!

«Είναι αστείο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ επιτέθηκε στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ: «Νταηλίκι εσύ, νταηλίκι κι εγώ. Δε γίνεται άλλο, δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να εμποδίζει αυτή την κατάσταση»

Μπουτάρης: Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, εγώ είμαι εξωγήινος!
Για την απόφαση του δήμου να αναθέσει σε ιδιώτες την προσωρινή αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης
, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται αλλιώς, κατανοώ τους συμβασιούχους που πονούν, αλλά πέρα από αυτούς, έχουμε και 15.000 επιχειρήσεις, την αγορά, η πόλη βρωμάει και έχει αφεθεί στη δυσοσμία». «Εάν αυτό που κάνουμε είναι ιδιωτικοποίηση, τότε εγώ είμαι εξωγήινος», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
«Είναι αστείο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης», συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης και αναρωτήθηκε: «Με τρεις μέρες θα ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα; Αλλά και εάν γίνει, πώς θα δουλεύει; Άνθρωποι δεν δουλεύουν εκεί;». «Αναγκαστικά, οδηγούμαστε σε μικτό σύστημα: μονίμων ανθρώπων στην καθαριότητα, αλλά και συνεταίρους τους ιδιώτες. Αυτή είναι η εντύπωσή μου», εκτίμησε ακόμη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επίθεση στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για την κατάσταση

Σε άλλη του συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ευθέως το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με την ιστορία αυτή, με την ιστορία των σκουπιδιών, από τα σωματεία που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ και το λέω επωνύμως – το ΠΑΜΕ είναι ΚΚΕ, και προσπαθεί το ΚΚΕ με 4 και 5 και 10% -πόσο είναι- να επιβάλουν την άποψή τους» και συνεχίζει να επιτίθεται: «Νταηλίκι; Νταηλίκι εσύ, νταηλίκι κι εγώ. Δε γίνεται άλλο, δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να εμποδίζει αυτή την κατάσταση, γιατί το ΠΑΜΕ την εμποδίζει.»

Αναλυτικότερα:

«Εκείνο το οποίο μπορώ και το καταγγέλλω με μεγάλα γράμματα είναι: είμαι 7 χρόνια δήμαρχος, κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με την ιστορία αυτή, με την ιστορία των σκουπιδιών, από τα σωματεία που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ και το λέω επωνύμως – το ΠΑΜΕ είναι ΚΚΕ, και προσπαθεί το ΚΚΕ με 4 και 5 και 10% -πόσο είναι- να επιβάλουν την άποψή τους. Δε γίνεται να συνεχίσει αυτό το πράγμα, κάθε χρόνο να έχουμε αυτή τη δυσκολία. Και καταγγέλλω και όλες τις κυβερνήσεις ανεξαιρέτως οι οποίες έχουν εφεύρει αυτό το σύστημα, τα 8μηνα, την ομηρία την εργασιακή. Οι δήμοι είναι σάκος του μποξ, από τη μια μεριά έχουμε τα δικαστήρια, από την άλλη μεριά έχουμε την κυβέρνηση, και από την τρίτη μεριά έχουμε τις απαράδεκτες αυτές συνδικαλιστικές συμπεριφορές. Διότι με το σωματείο των εργαζομένων το οποίο ανήκει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουμε καλές σχέσεις και περπατάμε μια χαρά. Όταν εμπλέκεται μέσα το ΠΑΜΕ, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δε γίνεται να συνεχίσει αυτό το πράγμα. Λοιπόν, δε θέλετε έτσι; Θα πάω κι εγώ κόντρα. Θα φωνάξω την αστυνομία, ζούμε σε χώρα που υποτίθεται ότι έχει νόμους. Με ποια λογική θα εμποδίσουν; Νταηλίκι; Νταηλίκι εσύ, νταηλίκι κι εγώ. Δε γίνεται άλλο, δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να εμποδίζει αυτή την κατάσταση, γιατί το ΠΑΜΕ την εμποδίζει.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης