PROTOTHEMA

Ελλάδα

Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίστηκαν σήμερα οι εξετάσεις

Πανελλαδικές: Απαιτητικά τα Αρχαία, πολύ δύσκολα τα Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα

Πανελλαδικές: Απαιτητικά τα Αρχαία, πολύ δύσκολα τα Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα

Τα απαιτητικά θέματα που επιλέχθηκαν θα δημιουργήσουν την κλίμακα εκείνη που θα επηρεάσει την πορεία των βάσεων, ανάλογα με τα γραπτά που θα βαθμολογηθούν πάνω και κάτω από τη βάση

Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούν, δηλαδή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.


Η δεύτερη δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων «έκρυβε» δυσκολίες. Σε ό,τι αφορά στα Μαθηματικά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σαφώς δυσκολότερα θέματα από τα αντίστοιχα περσινά, ενώ όπως σχολίαζε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Γιάννης Βαφειαδάκης, τα θέματα κρίνονται ως δύσκολα και απαιτητικά. 

«Ιδιαίτερα απαιτητικά», «πιεστικά» ως προς τον χρόνο και για πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές, που έχουν εμπεδώσει σε βάθος την ύλη ήταν τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. «Είναι διατυπωμένα με σαφήνεια αλλά δεν έχουν μεγάλο εύρος στην εξεταστέα ύλη», αναφέρει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Δείτε εδώ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά 

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά (Εσπερινά)

Ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17-18 και πάνω να μην είναι πολλά.

Αλλά και τα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται ως ποιοτικά και απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους υποψηφίους καθώς κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης.

Στην ουσία σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα προσανατολισμού, οι επιδόσεις των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις εισαγωγής. Τα απαιτητικά θέματα που επιλέχθηκαν για αυτά τα μαθήματα θα δημιουργήσουν την κλίμακα εκείνη που θα επηρεάσει την πορεία των βάσεων, ανάλογα με τα γραπτά που θα βαθμολογηθούν πάνω και κάτω από τη βάση.  

Τα Μαθηματικά και η Φυσική, επί παραδείγματι για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής είναι ένα σημαντικό μάθημα που ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποκομίσουν θα εξαρτηθεί το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Τα Γερμανικά εξετάζονται στις 28 Ιουνίου τα Γαλλικά στις 29 και τα Ιταλικά στις 30 Ιουνίου. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Χάρις10/06/201718:46

Μπράβο στη κεντρική επιτροπή εξετάσεων! Για πρώτη φορά τα θέματα ξέφυγαν από τα στερεότυπα , καθιερωμένα πρότυπα όπου ένας μαθητής με παπαγαλία και διάβασμα 3-9 μηνών , χωρίς να έχει κατανοήσει σε βάθος την ύλη μπορούσε να αντιμετωπίσει ως ένα βαθμό. Τα ερωτήματα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, εξετάζουν όμως τις γνώσεις που κατέκτησε ο μαθητής σε όλη τη διάρκεια του μαθησιακού του βίου και ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τη κριτική του σκέψη και τη δημιουργική του ικανότητα. Σε αυτούς που κατακρίνουν την επιλογή τέτοιων θεμάτων έχω ένα μόνο να πω! Ας πάψουν να κουβαλάνε νερό στο μύλο της παραπαιδείας , που έχει μετατρέψει την εκπαίδευση σε βιομηχανία παραγωγής τούβλων. Τους προτρέπω δε να ζητήσουν και να τους δοθούν θέματα των εξετάσεων Α-Β των λυκείων και θα βρουν μέσα σε αυτά ερωτήματα προάγγελους των δύσκολων ερωτημάτων των φετινών εξετάσεων

Απάντηση
SC10/06/201701:05

Η ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας προχωρά με γοργούς ρυθμούς! Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, σήμερα το βράδυ το 2ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού, πραγματοποιεί μια... διαφορετική εκδήλωση - παράσταση υπέρ των ΔΗΘΕΝ "προσφύγων". Σύμφωνα με πληροφορίες του indobserver, οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού θα ντυθούν με ισλαμικές ενδυμασίες και με μπούργκες (αντίστοιχα), ενώ θα υπάρχουν και ντυμένοι "στρατιώτες" για να δείξουν τα βάσανα των """προσφύγων"""! Παράλληλα, θα υπάρχει και video wall οθόνη που , προφανώς θα δείχνει σκηνές από τους πολέμους στη Συρία. Όλα γίνονται υπό την οργάνωση της Διεύθυνσης του σχολείου, ενώ υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των γονέων. Υπήρξαν μάλιστα γονείς που είπανε για ποιο λόγο δεν κάνουν μια παράσταση για τους Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής και ντύνουν τα παιδιά με μπούργκες;;;;; Φαίνεται πως καλλιεργείται το έδαφος υποδοχής "προσφυγόπουλων" στον Χολαργό. Υ.Γ. Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από γονείς. Μάλιστα, μία μητέρα τηλεφώνησε επώνυμα και είπε ότι η ίδια πρότεινε να γίνει παράσταση για τους Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής και αντ' αυτού ντύνουν τα παιδιά με μπούργκες.

Απάντηση
Jonakos09/06/201723:25

Πως στο καλο με εβγαλες συριζα;;

Απάντηση
ΜΠΑΜΠΑΣ09/06/201723:19

Η αδικία είναι αλλού πιστεύω. Τα εύκολα ή τα δύσκολα είναι για όλους... υπάρχει ισότητα στον ανταγωνισμό στην ίδια κατεύθυνση και πεδίο. Αλλά δεν υπάρχει ισότητα στις σχολές κοινών πεδίων. Δηλ. Σε αυτές που έχουν πρόσβαση από όλες τις κατευθύνσεις οι μαθητές. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη ποσοστοση των θέσεων. π.χ. 30 θέσεις από πεδίο 2 και 30 θέσεις από το πεδίο 5. Αυτά, καληνύχτα.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία