Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική έρευνα για το πόθεν έσχες Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη!

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική έρευνα για το πόθεν έσχες Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην εισαγγελία  μηνυτήρια αναφορά

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική έρευνα για το πόθεν έσχες Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη!
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ξένη Δημητρίου διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος τόσο του πρόεδρου της ΝΔ  
Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της συζύγου του  Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη   για τη  γνωστή δήλωση του  πόθεν έσχες  της πρώτης στην οποία δεν περιέλαβε διαμέρισμα 93 τ.μ. που έχει αγοράσει στο Παρίσι το 2006, κ.λπ.
          
Κλείσιμο
Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  για τη διενέργεια προκαταρκτικής  έρευνας
          
Στην μηνυτήρια αναφορά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Βαξεβάνης ζητεί  να ερευνηθεί  εάν νόμιμα δεν την περιέλαβε στην προσωπική-ατομική  δήλωση περιουσιακής κατάστασης  (πόθεν έσχες) και τη σύζυγο του Μαρέβας (και κατά συνέπεια και το διαμέρισμα).
          
Παράλληλα, ο κ. Βαξεβάνης ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στην  δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.
          
Διευκρινίζεται ότι ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία εάν δεν υπάρξει η προηγούμενη συγκατάθεση της Βουλής.
          
Κατά συνέπεια η προκαταρκτική έρευνα η οποία θα διενεργηθεί αφορά, σε πρώτο στάδιο, μόνο την  Μαρέβα Μητσοτάκη.
          
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα  με δήλωση (7.2.2017) της Μαρέβα Μητσοτάκη «από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» με τον οποίο επανασυνδέθηκαν το 2014.
          
Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη τραγική λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον». Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την  υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

Σε άλλο σημείο της δήλωσης της αναφέρει: «Ο άντρας μου, μετά την διάστασή μας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3213/2003 (Πόθεν ‘Εσχες) και την φορολογική νομοθεσία σταμάτησε να κάνει κοινή φορολογική δήλωση και στην δήλωση Πόθεν ‘Εσχες δεν περιελάμβανε τα περιουσιακά στοιχεία τα δικά μου, σύμφωνα πάντοτε με τον άνω νόμο» και εξηγεί ότι: «Στην δήλωση Πόθεν Έσχες, που θα υποβάλλει ο άντρας μου από την στιγμή, που η οικογένειά μας ενώθηκε ξανά, εκεί θα φαίνονται όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, όπως συνέβαινε με απόλυτη ακρίβεια και στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης