Πρόεδρος παραολυμπιονικών για Βερναρδάκη: «Αν έχει το θάρρος, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη»

Πρόεδρος παραολυμπιονικών για Βερναρδάκη: «Αν έχει το θάρρος, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη»

Θύελλα αντιδράσεων μετά την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στον Σίμου Παλτσανιτίδη, τον οποίο αποκάλεσε «φασιστάκι της πλάκας» - Ο παραολυμπιονίκης ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο

Πρόεδρος παραολυμπιονικών για Βερναρδάκη: «Αν έχει το θάρρος, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη»
«Αν έχει το θάρρος και την πυγμή να βγει και να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη».

Με την οργή να τον πλημμυρίζει, ο πρόεδρος των ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμος Παλτσανιτίδης, ξέσπασε μέσω του protothema.gr εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών,
Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος τον αποκάλεσε «φασιστάκι της πλάκας».
Κλείσιμο

Το πρωτοφανές περιστατικό που ξεκίνησε μετά από ένα σχόλιο του παραολυμπιονίκη σε ανάρτηση που έκανε το στέλεχος της κυβέρνησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το περιεχόμενο του σχολίου του αθλητή φαίνεται πως ενόχλησε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος του επιτέθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

«Επειδή μπορεί να μην γνωρίζει την πορεία μου να βγούμε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι και να δούμε ποιος είναι πραγματικά αριστερός και ποιος φασιστάκι» λέει ο Σίμος Παλτσανιτίδης στο protothema.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Βρίσκομαι στο χώρο της Αριστεράς απο 16 ετών και το 2012 προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστεψα κι εγώ στην ελπίδα. Η ελπίδα όμως δεν ήρθε ποτέ μετά τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες που έγιναν από την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος των Ελλήνων ολυμπιονικών  με αναπηρία δεν υπήρξε ένας απλός ψηφοφόρος του κυβερνώντος κόμματος αλλά και στέλεχος του. «Όταν είδα το "όχι" του δημοψηφίσματος να μετατρέπεται σε "ναι" ήθελα να αποχωρήσω από το ΣΥΡΙΖΑ, όμως παρέμεινα με την ελπίδα ότι θα μπορούσα από τη θέση μου να συμβάλλω στον αθλητισμό αλλά και να βοηθήσω τα άτομα με αναπηρία».

Τελικά την 1η Ιουλίου του 2016 ο Σίμος Παλτσανιτίδης υποβάλει την παραίτηση του. «Είπαν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις ατόμων με αναπηρία αλλά και σε όσους δεν λαμβάνουν υψηλές συντάξεις. Το Φεβρουάριο του 2016 πήρα από το Μετοχικό Ταμείο 250 ευρώ. Την 1η Οκτωβρίου από το ίδιο ταμείο έλαβα μόλις 107 ευρώ και όπως πληροφορούμαι τον επόμενο μήνα θα πάρω λιγότερα» λέει στο protothema.gr ο Σίμος Παλτσανιτίδης.

Επιστρέφοντας στη διαμάχη που ξέσπασε μετά από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Βερναδακης για το πρόσωπο του, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών του δίνει μια συμβουλή. «Ανάμεσα στις μεγαλύτερες αξίες του ανθρώπου είναι ο σεβασμός. Ο υπουργός θα πρέπει να δείχνει σεβασμό όχι μόνο απέναντι σε εμένα αλλά σε κάθε πολίτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης