Αναστάτωση στην Κρήτη από... άγριο αιλουροειδές!

Αναστάτωση στην Κρήτη από... άγριο αιλουροειδές!

Μετά των «Σήφη» τον κροκόδειλο, ένα άλλο μεγάλο ζώο ήρθε για να ταράξει τις ζωές των κρητικών και συγκεκριμένα των κατοίκων του Ηρακλείου

Αναστάτωση στην Κρήτη από... άγριο αιλουροειδές!
Θυμάστε τον «Σήφη»; Τον κροκόδειλο που πέρυσι είχε εντοπιστεί να κολυμπά στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο και είχε αναστατώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής;

Δυστυχώς, το μεγάλο ερπετό δεν κατάφερε να αντέξει το κρύο και πέθανε τον προπερασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα αγαπήθηκε από ντόπιους, τουρίστες και τα τοπικά ΜΜΕ -και όχι μόνο- τα οποία περίμεναν με τις ώρες για ένα πλάνο του κροκόδειλου.

Φαίνεται, όμως, ότι τώρα ένα άλλο μεγάλο ζώο ήρθε για να ταράξει τις ζωές των κρητικών και συγκεκριμένα των κατοίκων της Σητείας.

Κλείσιμο
Πράγματι, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή της Σητείας ένα αιλουροειδές! Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έτυχε να δουν το ζώο από μακριά, μοιάζει με κρητικό αγριόγατο και έχει μήκος περίπου ενός μέτρου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά ακόμη για το ζώο, αφού υπάρχουν ακόμη και αναφορές για... τίγρη!

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για τίγρη, ωστόσο, δεν αποκλείεται να είναι και... φουρόγατος.

Πάντως, τις τελευταίες ώρες άντρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος μαζί με κατοίκους της περιοχής έχουν επιδοθεί στο κυνήγι του άγριου ζώου, καθώς στο άκουσμα της είδησης, οι ντόπιοι ταράχτηκαν τόσο που πλέον φοβούνται να πάνε στα χωράφια τους.

Ο «Σήφης» ο κροκόδειλος




Τι είναι ο Φουρόγατος; 
Σύμφωνα με την ελληνική wikipedia, ο Κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος (Felis silvestris cretensis) είναι ένα υποείδος της Αγριόγατας που ζει στην Κρήτη. Ο Κρητικός αγριόγατος καταγράφεται ως είδος για πρώτη φορά το 1953. Το ζώο αυτό θεωρούταν για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος, μέχρι το 1996 όταν δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια αιχμαλώτισαν ένα ζώο, ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές από βοσκούς.

Ο Κρητικός αγριόγατος είναι μεγαλύτερος από τις οικόσιτες γάτες και τα αρσενικά έχουν μήκος 50 εκατοστά ενώ η ουρά τους φτάνει τα 30 εκατοστά. Συγκεκριμένα, η ουρά του είναι στενή στη βάση και φουντωτή στην άκρη. Στην ουρά του υπάρχουν επίσης μαύροι δακτύλιοι. Τρέφεται κυρίως με λαγούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης