Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι εθελοντές θα συνεχίσουν τη μάχη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας - Σε αυξημένη επιφυλακή το νησί - Στη μανία της πύρινης λαίλαπας μεγάλες εκτάσεις

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο
Τιτάνια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη νότια Ρόδο, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε πολλά μέτωπα το Σάββατο. Η πύρινη λαίλαπα έφτασε σε κατοικημένες περιοχές, καίγοντας υποστηρικτικά κτίρια και αποθήκες. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες και αφού μειώθηκε η ένταση του ανέμου, οι πυροσβεστικές μονάδες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά στα μέτωπα των οικισμών Ίστριο, Μονόλιθο και Σιάννα, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασίας, Αγαπητός Πάλλας.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας να επιχειρούν από αέρος, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, οι εθελοντικές ομάδες, απλοί πολίτες και βαρέα οχήματα  θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να δίνουν μάχη με τις «πύρινες γλώσσες» μέχρι να υπάρξει πλήρης έλεγχος της πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά την έκταση που έκαψε η φωτιά, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας εξήγησε μιλώντας στην «Ροδιακή» ότι «πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση φωτιάς για την Ρόδο. Η πυρκαγιά έκαιγε σε μεγάλη έκταση και με μεγάλη ταχύτητα γεγονός που έκανε δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Περιοχές από την Απολακκιά, έως το Σκιάδι και την Ίστριο βρέθηκαν σε πύρινο κλοιό. Έχει καεί μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς».

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος, απηύθυνε  δραματική έκκληση προς όλες τις δυνάμεις της Ρόδου, προκειμένου να συμβάλουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί.

Ο αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου που είναι ικανά να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και τους πιστοποιημένους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται με επικεφαλή την Π.Υ. Ρόδου για την κατάσβεσή της. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Αι. στο τηλ. 2241360575.




















 


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης