Καταγγελία σοκ: Ασθενείς του ΑΧΕΠΑ αγοράζουν οι ίδιοι χειρουργικά υλικά για τις επεμβάσεις τους

Καταγγελία σοκ: Ασθενείς του ΑΧΕΠΑ αγοράζουν οι ίδιοι χειρουργικά υλικά για τις επεμβάσεις τους

Όσοι δεν έχουν αυτήν την οικονομική δυνατότητα, μπαίνουν σε λίστα αναμονής, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου - ​«Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει», υπογραμμίζουν

Καταγγελία σοκ: Ασθενείς του ΑΧΕΠΑ αγοράζουν οι ίδιοι χειρουργικά υλικά για τις επεμβάσεις τους
Δραματικές ελλείψεις σε χειρουργικά υλικά καταγράφονται σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν. Χωρίς χρήματα για προμήθειες και συνεπώς χωρίς υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις, στην πράξη, οι γιατροί αναγκάζονται να δίνουν προτεραιότητα στις επείγουσες επεμβάσεις, πχ καρδιολογικές, και να βάζουν σε μακρά λίστα αναμονής τους ασθενείς των οποίων η πάθηση μπορεί να... περιμένει. 

Είναι ενδεικτική η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία, οι ασθενείς ενημερώνονται ατύπως ότι αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μόνοι τους τα υλικά, π.χ. για καρδιολογικές επεμβάςεις, να τα προμηθεύονται ώστε να υποβάλλονται στην επέμβαση. 

Όσοι δεν μπορούν να αναλάβουν τη δαπάνη αυτή, ενημερώνονται πως θα μπουν σε λίστα αναμονής του νοσοκομείου, περιμένοντας  τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε προμήθειες υλικού ώστε να δρομολογηθούν τα χειρουργεία τους. Συνήθως πρόκειται για υλικά αξίας έως και 500 ευρώ. Σύμφωνα με το Σωματείο, υπάρχουν ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στις λίστες αναμονής του νοσοκομείου πάνω από ένα έτος.

Κλείσιμο
«Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η  ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια συμβαίνουν τα εξής παράδοξα: Όποιος ασθενής έχει χρήματα σώζεται. ​Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει»
καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει στην καταγγελία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης