Στο αυτόφωρο θα δικαστούν οι γονείς - Στο νοσοκομείο η τετράχρονη Μαρία

Στο αυτόφωρο θα δικαστούν οι γονείς - Στο νοσοκομείο η τετράχρονη Μαρία

Kατηγορούνται για παραμέληση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ λόγω της σημερινής αργίας - Μέχρι την άρση της εισαγγελικής εντολής η μικρή θα παραμείνει στο νοσοκομείο Παίδων

Στο αυτόφωρο θα δικαστούν οι γονείς - Στο νοσοκομείο η τετράχρονη Μαρία
Στο αυτόφωρο θα δικαστούν αύριο οι γονείς της μικρής Μαρίας οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. 

Λίγο μετά τις 11:20 το πρωί της Τρίτης, οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας - Ειρήνης, οδηγήθηκαν
στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κινδύνου κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Κλείσιμο
Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.



«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που στέκεται στο πλευρό μας και τους άνδρες του τμήματος ανηλίκων τη αστυνομίας που μας φέρονται πολύ καλά. Θα κρατηθούμε σήμερα και αύριο θα επιστρέψουμε για να δικαστούμε. Η δικαιοσύνη ξέρει τι κάνει δεν έχω θέμα περί τούτου. Επικοινωνήσαμε με το παιδί και είναι καλά», είπε ο πατέρας της ανήλικης εξερχόμενος από το κτίριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων. 



Στο νοσοκομείο θα παραμείνει η μικρή Μαρία


Στο νοσοκομείο Παίδων πρόκειται να παραμείνει μέχρι την άρση της εισαγγελικής εντολής η 4χρονη Μαρία-Ειρήνη.

Στο πλευρό της έχει συνεχώς τη θεία της, Ελισάβετ, ενώ την ανήλικη επισκέφθηκε και ο παππούς της, ο οποίος έμεινε κοντά της για περισσότερο από δύο ώρες. 

Η Μαρία -  Ειρήνη έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία της ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σταματάει να ζητάει τη μαμά της. Κοντά της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή παιδοψυχολόγοι προκειμένου να βοηθήσουν την 4χρονη να  ξεπεράσει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα τον εφιάλτη που βίωσε. 





Το χρονικό της εξαφάνισης

Λίγο μετά τις 15.00 της Κυριακής του Πάσχα  η τετράχρονη Μαρία – Ειρήνη εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού. 

Το κοριτσάκι, χάθηκε όταν διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού τους, κινώντας τις διαδικασίες ανεύρεσής του.

«Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε. Η μαμά της πήγε να κόψει κάποια φρούτα. Το παιδί έφυγε να δει το πόνι. Το άλλο μου παιδί έκανε μια ζημιά, μέχρι να πιάσω το ένα παιδί έχασα το άλλο. Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου. Ήμασταν οκτώ άτομα και μπροστά σε οκτώ άτομα χάθηκε ένα παιδί 3,5 ετών», είπε στους δημοσιογράφους  ο κ. Πρίντεζης, περιγράφοντας τις στιγμές πριν χαθεί η μικρή Μαρία.

Η περιπέτεια ωστόσο είχε αίσιο τέλος
αφού η μικρή Μαρία βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην λεωφόρο Καβάλας, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, κοντά σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την μάντρα όπου χάθηκαν τα ίχνη της.


Το παιδί εντοπίστηκε από έναν άντρα του Λιμενικού Σώματος ο οποίος αναγνώρισε την μικρή και μαζί με δύο γυναίκες την μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

Στο πλευρό του παιδιού, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, βρέθηκαν αμέσως παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπάθησαν να το ηρεμήσουν και να μάθουν τι του συνέβη και πώς χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη του το μεσημέρι της Κυριακή.


«Η μαμά μου με άφησε στο δάσος μετά χάθηκα και δεν ήξερα πως να γυρίσω πίσω»
 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μαζί της θα τους περίμενε μία εξέλιξη που θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα της υπόθεσης αφού τα όσα φέρεται να είπε η μικρή δεν «κούμπωναν» με όσα είχε ισχυριστεί η οικογένεια ότι δηλαδή το παιδί χάθηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων από μπροστά τους με τον πατέρα της να μιλά για απαγωγή του παιδιού του από τσιγγάνους σε δηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο protothema.gr. 

Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.

- Που ήσουν;
- Στο δάσος.
- Τι ήθελες εκεί;
- Με άφησε η μαμά μου.
- Πώς βρέθηκες στο δάσος;
- Με άφησε η μαμά μου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία φέρεται να είπε στους ψυχολόγους που την παρακολουθούν πήγε να δει το μικρό άλογο και το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος και αφού έπαιξε κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς της και εκείνο φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε πως να επιστρέψει σε αυτούς. Η αστυνομία ως φαίνεται πρέπει να λύσει το μυστήριο καθώς τουλάχιστον από όσα είπε το κοριτσάκι δε φαίνεται να υπάρχει εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση της απαγωγής που κατήγγειλε η οικογένεια. Γεγονός είναι πάντως ότι η μικρή Μαρία βρέθηκε ταλαιπωρημένη πεινασμένη αφυδατωμένη και φοβισμένη εξ ου και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης