Βίντεο: Η στιγμή του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία
Έντρομοι οπαδοί ενός αγώνα μπάσκετ τρέχουν να βγουν από το γήπεδο ενώ πιο ψύχραιμοι αποδείχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην Τρίπολη - Ζημιές σε παλαιά σπίτια στα Κρέστενα, κλειστά σήμερα τα σχολεία
Ανησυχία προκάλεσε σε όλη την Ηλεία ο ισχυρός σεισμός των 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας.
Λόγω του εστιακού βάθους, που εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.
Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΑΟ Ολυμπιονίκης-Αίαντας ΑΣΑΑ της Α1 ΕΣΚΑΗ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας με τους θεατές έντρομους να προσπαθούν να βγουν από το γήπεδο.
Κλείσιμο
Πιο ψύχραιμοι, αντίθετα, εμφανίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Τρίπολης καθώς ο σεισμός χτύπησε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο.
Από τη σεισμική δόνηση που είχε ως επίκεντρο την ορεινή ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που περικλείεται στα χωριά Γρύλος-Γραίκα-Διάσελλα, προκλήθηκαν κατολισθήσεις στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου αλλά και ζημιές σε παλαιά κυρίως σπίτια στα Κρέστενα. Στην κωμόπολη της Ηλείας σήμερα μάλιστα τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
O σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας τόνισε πως η περιοχή που έγινε ο σεισμός έχει ιστορικό και γι' αυτό παρακολουθείται στενά η εξέλιξη του φαινομένου. Στο ίδιο στοιχείο, αυτό της παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επικεντρώθηκε και ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.