Η απαράδεκτη «ευχή» του μητροπολίτη Κορινθίας στον Τσίπρα για το σύμφωνο συμβίωσης

Η απαράδεκτη «ευχή» του μητροπολίτη Κορινθίας στον Τσίπρα για το σύμφωνο συμβίωσης

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φράση του κκ Διονύσιου που επέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή ζήτησε συγγνώμη για την καθυστερημένη εναρμόνιση με όσα ισχύουν στην Ευρώπη για το σύμφωνο συμβίωσης - «Αν του έδινα ως ευχή "να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου" τι θα μου έλεγε;» αναρωτήθηκε ο κκ Διονύσιος

Η απαράδεκτη «ευχή» του μητροπολίτη Κορινθίας στον Τσίπρα για το σύμφωνο συμβίωσης
Δριμεία επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το σύμφωνο συμβίωσης και τη συγγνώμη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής για την καθυστέρηση, όπως είπε, της κίνησης αυτής εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Κορινθίας κ. Διονύσιος.

Αφού μίλησε για «πικρό παράπονο» όσον αφορά τη θέση αυτή του πρωθυπουργού έφτασε στο σημείο στο πρωτοχρονιάτικο κήρυγμά του να του «ευχηθεί» να τον αξιώσει ο Θεός να παραστεί στα συμβόλαια των παιδιών του. 

«Αν του έδινα ως ευχή να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου τι θα μου έλεγε; Με ειρωνεύεσαι; Με κατηγορείς; Του λεω οτι θα πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα πράγματα στη ζωή μας. Δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά, εκτραχύνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν κτηνώδη, δεν μας χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσιος. 

Κλείσιμο
Ο μητροπολίτης Κορίνθου κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι με το σύμφωνο συμβίωσης «είπατε να ξεπεράσετε άλλα προβλήματα ρίχνοντας αυτά τα προβλήματα στο λαό».

«Να μην λυπούν ούτε το Χριστό, ούτε το ιερατείο, ούτε το λαό απογοητεύοντας με τέτοια μέτρα» κατέληξε ο κ. Διονύσιος υποστηρίζοντας ότι «αρνούμενοι την εκκλησία αρνούνται τις ρίζες του λαού που κλήθηκαν να διακονίσουν».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης