Το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε επιδότηση 3,2 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν

Το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε επιδότηση 3,2 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν

Tο ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς και για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στις νησιωτικές περιοχές

Το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε επιδότηση 3,2 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν
Κονδύλι ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
 
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς και για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στις νησιωτικές περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές. 
 
Στο πλαίσιο αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη 141 θέσεων σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ (καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Ιανουαρίου 2016.
 
Κλείσιμο
Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτικές ροές.
 
Οι θέσεις θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, ενισχύονται τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος) καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών- Πληρώματα Ασθενοφόρων.
 
Αναλυτικά οι ειδικότητες ανά θέση:
Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (33), ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτών (25), ΤΕ Μαιευτικής (1), ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών (8), ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΔΕ Παρασκευαστών (9), Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές (11) , Διασώστες- ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου (50). Το έργο θα υποστηριχθεί επιστημονικά και διοικητικά με Πτυχιούχους Επαγγελμάτων Υγείας (2) και  Πτυχιούχους Διοίκησης/Οικονομίας (2).
 
Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας που παρέχουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πάντα σε συνεργασία με τις ΜΚΟ και τους πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης