Πλημμύρισαν την Ήπειρο με πλαστά ευρώ

Πλημμύρισαν την Ήπειρο με πλαστά ευρώ

Τουλάχιστον 21 καταστηματάρχες στους νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας 
έπεσαν θύματα ενός ζευγαριού Ελλήνων παραχαρακτών - Αγόραζαν διάφορα εμπορεύματα και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ εισπράττοντας τα ρέστα

Πλημμύρισαν την Ήπειρο με πλαστά ευρώ
Τουλάχιστον 21 καταστηματάρχες σε σχεδόν ολόκληρη την Ήπειρο έπεσαν θύματα ενός ζευγαριού Ελλήνων παραχαρακτών, οι οποίοι αγόραζαν διάφορα εμπορεύματα και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ εισπράττοντας τα ρέστα. 

Ο 36χρονος και η 25χρονη φίλη του εξορμούσαν από την Κέρκυρα και μετακινούνταν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στους νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, όπου έκαναν συναλλαγές με εμπόρους. Ως τώρα, επιβεβαιώθηκαν έξι καταγγελίες από καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας, ενώ διαπιστώθηκε ότι εξαπάτησαν άλλους 15 επιχειρηματίες.

Μετά τη σύλληψή τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της τοπικής Ασφάλειας σε συνεργασία με την Ασφάλεια Άρτας, κατασχέθηκαν πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και τα προϊόντα που αγόρασαν με κίβδηλο χρήμα, καθώς και 2.090 γνήσια ευρώ που προέρχονταν από ρέστα.

Στα σπίτια των δραστών στην Κέρκυρα, βρέθηκαν ένας εκτυπωτής, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet που χρησιμοποιούσαν για να παραχαράσσουν τα χαρτονομίσματα και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας για εξέταση.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας που τους άσκησε δίωξη για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην ανακρίτρια Άρτας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης