Τούρκοι δουλέμποροι μετέφεραν μετανάστες στη... Ραφήνα με 4.000 δολάρια το κεφάλι!

Τούρκοι δουλέμποροι μετέφεραν μετανάστες στη... Ραφήνα με 4.000 δολάρια το κεφάλι!

Τούρκοι δουλέμποροι ζητούσαν 4.000 δολάρια από τους πρόσφυγες για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία - Απαιτούσαν έξτρα 2.500 από τις οικογένειες για να παραμείνουν μαζί 

Τούρκοι δουλέμποροι μετέφεραν μετανάστες στη... Ραφήνα με 4.000 δολάρια το κεφάλι!
Τέσσερις χιλιάδες δολάρια ο καθένας αναγκάστηκαν να πληρώσουν σε Τούρκους δουλέμπορους οι περίπου 95 μετανάστες που διασώθηκαν από τις ελληνικές λιμενικές αρχές και μεταφέρθηκαν στη Ραφήνα, το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Κλείσιμο


Οι οικογένειες δε, έπρεπε να δώσουν έξτρα 2.500 δολάρια για να μην χωριστούν και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, ενωμένες. 



Προορισμός των προσφύγων κουρδικής, ιρακινής και συριακής καταγωγής ήταν η Ιταλία, ωστόσο βρέθηκαν σε δυσχερή θέση στο Στενό Καφηρέα και ευτυχώς εντοπίστηκαν από το λιμενικό που έκανε περιπολία. 



Άνδρες του λιμενικού ξεκίνησαν αμέσως τη διαδικασία αποβίβασής τους και ασφαλής μεταφοράς τους στη στεριά. Μεταφέρθηκαν με πλωτό και ναυαγοσωστικό του Σώματος  στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ συνελήφθησαν τρεις διακινητές. 



Με βάση πηγές, το λιμενικό ειδοποίησε τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που έθεσε αμέσως σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. 



Οι παράνομοι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίου βρίσκονται και περίπου 12 παιδιά, μεταφέρθηκαν στο κλειστό γήπεδο στο Πικέρμι για τις πρώτες βοήθειες και για να στεγαστούν προσωρινά. Για τη σημερινή σίτισή τους θα φροντίσει η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Ο δήμαρχος Ραφήνας δήλωσε στο protothema.gr πως οι παράνομοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο μέχρι αύριο, ενώ ο δήμος, σε συνεργασία με τη μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεαττικής μάζεψαν και τους έδωσαν τρόφιμα και ρούχα.

Αντρες της ΕΛΑΣ κάνουν καταγραφή και παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης