Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο στα Προπύλαια

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο στα Προπύλαια

Περισσότερα από 5.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία - «Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο στα Προπύλαια
Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν μαθητές και φοιτητές αριστερών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία για την επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η μαθητική πορεία είχε διπλό λόγο φέτος, καθώς οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Κλείσιμο
Περισσότερα από 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν, η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ -ως επί το πλείστον- επικράτησε ηρεμία. Εξάλλου, «φρούριο» είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας, με 8.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.





Να σημειωθεί πως η πορεία αναμενόταν να ξεκινήσει μετά τις 15.00 όταν και λήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν τελικά την πορεία περίπου στις 14.15. 

Κλειστοί είναι οι δρόμοι Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου και Ακαδημίας. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, διέσχισαν την Πανεπιστημίου, έφτασαν στο Σύνταγμα και επέστρεψαν στα Προπύλαια. Μπροστά, πίσω και παραπλεύρως τους ακολουθούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τις 15.30 μικρή ένταση σημειώθηκε μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών με τους δεύτερους να απαντούν με δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Λίγο πριν τις 16.00 η πορεία ολοκληρώθηκε και οι διαδηλωτές άρχισαν να διαλύονται.












































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης