Κέρκυρα: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους επιβάτες του «Europalink»

Κέρκυρα: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους επιβάτες του «Europalink»

Ελαφρά κλίση έχει πάρει το επιβατηγό που βρίσκεται στο λιμάνι της Κέρκυρας - Μετά τα μεσάνυχτα συνέχισαν το ταξίδι προς Ιταλία κάποιοι από τους 693 επιβάτες με το «Cruise Olympia»

Κέρκυρα: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους επιβάτες του «Europalink»
Έπειτα από παραμονή περίπου 24 ωρών στην Κέρκυρα, κάποιοι από τους 693 επιβάτες του επιβατηγού «Europalink» συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Ανκόνα της Ιταλίας περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετεπιβιβαζόμενοι σε άλλο πλοίο της εταιρείας «Minoan-Grimaldi Lines». Οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στο πλοίο, λόγω συμπλήρωσης του μέγιστου αριθμού επιβαινόντων, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η ταλαιπωρία των 693 επιβατών ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το επιβατηγό «Europalink» που τους μετέφερε στην Ιταλία εκτελώντας το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα προσέκρουσε στη βραχονησίδα Περιστέρες βορειοανατολικά της Κέρκυρας. Οι επιβάτες λαχτάρησαν, όμως ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Τα ξημερώματα της Κυριακής το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας συνοδείων ρυμουλκών όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες. Οι 693 ταξιδιώτες παρέμειναν στο νησί περίπου 24 ώρες και τώρα περιμένουν ένα άλλο πλοίο της εταιρείας για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Το «Cruise Olympia» απέπλευσε στις 18:00 το απόγευμα από το λιμάνι της Πάτρας και αναμένεται να καταπλεύσει στην Κέρκυρα περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα προκειμένου να επιβιβαστούν οι 693 επιβάτες, να φορτωθούν τα οχήματα που νωρίτερα βγήκαν από το «Europalink» και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ανκόνα.

Το «Europalink» έχει πάρει κλίση λόγω της εισροής υδάτων

Ελαφρά κλίση έχει πάρει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που κατέπλευσε με ασφάλεια τα ξημερώματα στο λιμάνι της Κέρκυρας, έπειτα από σύγκρουση στη νησίδα «Περιστέρες» στα βορειοανατολικά του νησιού.

Κλείσιμο
Το πλοίο λόγω της σύγκρουσης, υπέστη δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το πλοίο δεν διατρέχει κάποιο άμεσο κίνδυνο, αφού έχει ολοκληρωθεί με ασφάλεια η αποβίβαση των 692 επιβατών και των 366 οχημάτων, ενώ για λόγους ασφαλείας στο πλάι του βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βοηθούν στην απάντληση των υδάτων, που γίνεται ταυτόχρονα και με τις αντλίες του πλοίου.

Αυτό που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες είναι να αποβιβαστούν και 15 νταλίκες που μεταφέρει στα γκαράζ του.





Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμενικού

«Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” ν. Κέρκυρας το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' σημαίας Ιταλίας.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για Πάτρα – Ηγουμενίτσα - Ανκόνα Ιταλίας, με εξακόσιους ενενήντα τρεις (693) επιβάτες, εβδομήντα (70) μέλη του πληρώματος και τριακόσια εξήντα έξι (366) οχήματα, προσέκρουσε στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” στο βόρειο στενό ν. Κέρκυρας. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς στη δεξιά πλευρά του πλοίου και η εισροή υδάτων ενώ με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και έγιναν προσπάθειες απάντλησης αυτών.

Στη συνέχεια, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και συνοδεία πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε αποπλεύσει για παροχή συνδρομής, το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας και προσέδεσε ασφαλώς με τη βοήθεια των Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π. 4447 και Ρ/Κ “ΔΟΞΑ” Ν.Π. 4678.

Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Κατόπιν ελέγχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' σημαίας Ιταλίας μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης