Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Μαζιώτη

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Μαζιώτη

Ολο το χρονικό της σύλληψης - Η ανταλλαγή πυροβολισμών στην «καρδιά» της Αθήνας και οι τραυματισμοί - Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό συνεργών του διαβόητου καταζητούμενου

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Μαζιώτη
«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, όπου λίγο μετά τις 13:00 ο καταζητούμενος αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε αρχικά στην πλατεία Μοναστηρακίου, στα πλαίσια της αστυνομικής δράσης από άνδρες της αντιτρομοκρατικής και ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ για να τον ελέγξουν.

Κλείσιμο
Η πρώτη επαφή της ΔΙΑΣ με τον Μαζιώτη έγινε στις οδούς Αθήνας και Αγίας Ειρήνης. Ο τρομοκράτης πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου.



Εκεί, όταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι USP εναντίον αστυνομικών και πολιτών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός.

Αμέσως μετά προσπάθησε να μπει σε ένα ταξί με σκοπό να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα ο οδηγός του ταξί περιέγραψε στους αστυνομικούς τη σκηνή, λέγοντας ότι είδε το όπλο που κρατούσε στο χέρι του και πανικοβλήθηκε, με αποτέλεσμα να πατήσει γκάζι και να απομακρυνθεί.

Στη συνέχεια ο Νίκος Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως όπου συνάντησε και πάλι δυνάμεις της Αστυνομίας και σε μια προσπάθεια να ξεφύγει, έστρεψε το όπλο του εναντίον της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές.

Οι σφαίρες έπληξαν έναν Ειδικό Φρουρό, που εκτελούσε υπηρεσία και πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του της ΔΙ.ΑΣ.

Όμως, ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη στον αριστερό βραχίονα. Ο τρομοκράτης συνελήφθη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.



Αρχικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών συμμετείχε και ένα δεύτερο άτομο που θεωρείται συνεργός του καταζητούμενου για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ άλλες πηγές έκαναν λόγο για περισσότερους συνεργούς του Μαζιώτη, ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από την Αστυνομία.



Πάντως, η αρμαθιά με τα κλειδιά που βρέθηκε πάνω στον Νίκο Μαζιώτη μετά τη σύλληψή του, ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, που αναζητά τη γιάφκα με το βαρύ οπλισμό του αρχιτρομοκράτη και τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και την επίσης φυγάδα σύντροφό του, Πόλα Ρούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των περιοχών που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Άγιος Νικόλαος.

Σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη από κάμερες του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες και είχε «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις του.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης