Πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας σε ηλικία 94 ετών

Πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας σε ηλικία 94 ετών

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ιδιωτικό νοσοκομείο που νοσηλευόταν  μετά από ατύχημα στο πόδι του- Ήταν ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος Α.Ε. και ιδρυτής της κατασκευαστικής «Άκτωρ»

mpompolas
Σε ηλικία 94 ετών πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας, μηχανικός, επιχειρηματίας και εκδότης. 

Ο εκδότης πέθανε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Μπόμπολας μετά από νοσηλεία 8 ημερών στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ. Ο Γιώργος Μπόμπολας νοσηλεύτηκε μετά από κάταγμα ισχίου για το οποίο υπεβλήθηκε σε χειρουργείο την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Λόγω των πολλαπλών οργανικών προβλημάτων, ο ασθενής νοσηλεύτηκε και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου».

Η κηδεία του θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη στη 13:00 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 

Με καταγωγή από τη Μάδαινα του Δήμου Μεσσήνης και μεγαλωμένος στον Πειραιά, ο Γιώργος Μπόμπολας, το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά αριστερής αντιστασιακής οικογένειας, κατάφερε, παρότι ξεκίνησε από χαμηλά και με φάκελο κομμουνιστή στην Ασφάλεια, να εξελιχθεί σε αυτοδημιούργητο και επιτυχημένο επιχειρηματία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ.

mpompolas__1_



Η «Άκτωρ» και η «Πήγασος»

Αριστούχος της Ιωνιδείου και αργότερα του Πολυτεχνείου, ίδρυσε το 1977 την κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ, η οποία μετά και τη συγχώνευσή της με την Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999, ονομάστηκε Ελλάκτωρ και χάραξε τη δική του πορεία στο σύστημα των δημόσιων προμηθειών.

Επίσης, επεκτάθηκε και στον κλάδο των ΜΜΕ με την Πήγασος Εκδοτική.  «Ναυαρχίδα» της εταιρείας ήταν η εφημερίδα «Έθνος», την οποία κατείχε από το 1981, με διευθυντή τον Αλέκο Φιλιππόπουλο. Η πρωτοποριακή για την εποχή εφημερίδα στήριξε την «Αλλαγή» και τον Ανδρέα Παπανδρέου και κατάφερε να κυριαρχήσει σε πωλήσεις, ενώ η ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον ίδιο θεωρήθηκε καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στον χώρο του Τύπου, καθώς άλλαξε το προφίλ των ιδιοκτητών, εκτοπίζοντας τους παραδοσιακούς εκδότες. 

Κλείσιμο
Στην «Πήγασος Εκδοτική» άνηκε επίσης  η εφημερίδα Ημερησία (έως το 2017), μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων., αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel, που ήταν και ο πρώτος σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας που εξέπεμψε πανελλαδικά στα τέλη του 1989. 

Αποσύρθηκε από την προεδρία της «Πήγασος» το 2015, με νέο πρόεδρο τον γιο του, Φώτη Μπόμπολα. 

mpompolas__3_


Το 2013 πέθανε η σύζυγός του

Ο Γιώργος Μπόμπολας ήταν παντρεμένος με την Άννα Μπόμπολα, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τη Μαρία, τον Λεωνίδα και τον Φώτη. Η σύζυγός του πέθανε το φθινόπωρο του 2013, μετά από 50 χρόνια κοινής ζωής. Με καταγωγή από τα Σφακιά, η ζωγράφος σύζυγό του, ανέλαβε να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια, λειαίνοντας τις αντιθέσεις, τις έντονες διαφωνίες και τους καβγάδες του Γιώργου Μπόμπολα με τον γιο του Φώτη, στον οποίο είχε δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στον τομέα της ενημέρωσης.

Μια δυναμική γυναίκα, «μια αφοσιωμένη σύζυγος, ένας στέρεος και αταλάντευτος οικογενειακός σύνδεσμος που μεγάλωσε μόνη τα τρία παιδιά της». Αυτό εξηγεί και την ετεροχρονισμένη ενασχόληση με την τέχνη της ζωγραφικής, την οποία ακολούθησε με πάθος σε αρκετά μεγάλη ηλικία, μεταφέροντας στον καμβά, όπως η ίδια είχε περιγράψει, τον εσωτερικό της κόσμο. Οι τραγικές συμπτώσεις για την οικογένεια θα έχουν όμως και συνέχεια, καθώς δύο μήνες αργότερα ο γαμπρός του Γιώργου Μπόμπολα, ο 52χρονος Λουκάς Γιαννακούλης, σύζυγος της πολυαγαπημένης του κόρης Mαρίας, αφήνει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα σε αγώνες ταχύτητας.


mpompolas__2_
mpompolas__4_


Ειδήσεις σήμερα:

Άντριου Μπάρογουεϊ: Ίδρυσε hedge fund, αγόρασε την Καλλιθέα και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Survivor All Star: O τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση και το αλλεργικό σοκ της Αφροδίτης - Δείτε βίντεο

Εκτεθειμένος μετά το φιλί με το παιδί ο Δαλάι Λάμα - Η διαδρομή και τα «πιστεύω» του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης