Όχι, δεν σημειώθηκε σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ κοντά στη Νάξο στις 18.02 το απόγευμα της Πέμπτης. Η αρχική ενημέρωση, με βάση την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν εσφαλμένη.
Λίγο αργότερα το Γεωδυναμικό, αντί για αναθεωρημένη λύση, αφαίρεσε εντελώς τον σεισμό, ενώ και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δεν «ανέβασε» τον σεισμό στη σελίδα του.
Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, είπε ότι δεν έγινε σεισμός.
«Δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση» σημείωσε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.
Από την πλευρά του, μιλώντας στο protothema.gr, ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού, Βασίλης Καραστάθης, εξήγησε: «Ήταν λάθος του αυτόματου συστήματος, το οποίο τώρα με την κακοκαιρία το συντηρούμε. Στον κόσμο έχει εμπεδωθεί η ασφάλεια του αυτόματου συστήματος, γιατί τα λάθη του είναι μόνο της τάξεως του 1%, δηλαδή στους 100 σεισμούς μπορεί να βγει και ένα λάθος. Όμως, χρειάζεται όλοι να κοιτούν τις εκθέσεις των αναλυτών, όχι κατευθείαν στο αυτόματο, γιατί μια τεχνική βλάβη λόγω κακοκαιρίας με κάποιες ειδικές συνθήκες μπορεί να γίνει ένα λάθος».
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς