Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα και καταιγίδες την Τρίτη

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα και καταιγίδες την Τρίτη

Βροχές και καταιγίδες για σήμερα περιμένουν οι μετεωρολόγοι - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairiko_main
Νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αναμένεται σήμερα Τρίτη. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν από το απόγευμα.

Η κακοκαιρία θα πλήξει με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, νωρίς το πρωί τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο και πιθανώς στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κλείσιμο
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στις Σποράδες 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι το βράδυ στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_map_tue


Άστατος καιρός στα βόρεια και την Κρήτη την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένκονται στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Πελοποννήσου μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

kairiko_map_wen


Επιστροφή στο... καλοκαίρι την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά της δυτικής χώρας όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_thu


Ειδήσεις σήμερα

Αργυρούπολη: Άγνωστοι πυρπόλυσαν αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Κέρκυρα: Διώροφη κατοικία παραδόθηκε στις φλόγες

Οικογενειακή τραγωδία στη Ζαχάρω: Πατέρας σκότωσε τον γιο του και μετά αυτοκτόνησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης