«Καμπανάκι» Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 11 δισ. από Ελληνικό και Σκουριές

«Καμπανάκι» Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 11 δισ. από Ελληνικό και Σκουριές

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι δύο από τα μεγαλύτερα ελληνικά projects έχουν «κολλήσει» στη γραφειοκρατία και σε νομικά ζητήματα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις

«Καμπανάκι» Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 11 δισ. από Ελληνικό και Σκουριές
Δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα, και εκτός Ελλάδος, τα προβλήματα που «παγώνουν», ουσιαστικά, τις επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Bloomberg γράφει σχετικά ότι δύο από τα μεγαλύτερα ελληνικά projects -συνολικής αξίας περίπου 11 δισ. ευρώ- έχουν «κολλήσει» στη γραφειοκρατία και σε νομικά ζητήματα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προσελκύσει τις επενδύσεις που θέλει απεγνωσμένα, για να πετύχει την οικονομική της ανασυγκρότηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα,
η Lamda Development, η οποία διαχειρίζεται την επένδυση του Ελληνικού, τη μεγαλύτερη real estate επένδυση στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει τους όρους που έχουν ήδη συμφωνήσει «διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μερών»
Κλείσιμο
.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μόλις μία μέρα, αφότου
η καναδική εταιρεία εξορύξεων Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε νομικές ενέργειες κατά της Ελλάδας για την αποτυχία της να εκδώσει τις άδειες της εταιρείας, που απαιτούνται για το έργο στις Σκουριές.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, τα εμπόδια αυτά έρχονται, καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να προσελκύσει τις απαιτούμενες επενδύσεις, ώστε να αναζωογονήσει μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 25% από την αρχή της κρίσης χρέους της Ευρώπης, με το ποσοστό της ανεργίας να ξεπερνά το 20%.

Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 1,6%, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες αναθεώρησαν τον προηγούμενο στόχο για αύξηση 1,8%. Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,5% το 2018.

Η κυβέρνηση «δεν είχε πολλά να πει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τα δύο έργα, τα οποία καθυστερούν εδώ και χρόνια.

Οι μετοχές της Lamda υποχώρησαν 9,6% στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, ενώ οι μετοχές της Eldorado έχασαν περισσότερο από 60% στον Καναδά φέτος, εν μέρει λόγω των ελληνικών προβλημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης