Η Σαουδική Αραβία επενδύει δισεκατομμύρια στη διασκέδαση

Η Σαουδική Αραβία επενδύει δισεκατομμύρια στη διασκέδαση

Η Σαουδική Αραβία έχει αποφασίσει ότι ο τομέας της διασκέδασης και αναψυχής μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της και ως εκ τούτου διευρύνει σε αυτόν τις επενδύσεις της

Η Σαουδική Αραβία επενδύει δισεκατομμύρια στη διασκέδαση
Η Σαουδική Αραβία, απ' ο,τι φαίνεται, επιδιώκει να επεκτείνει τα έσοδά της, ενισχύοντας και άλλους τομείς της εγχώριας οικονομίας.

Αυτή τη φορά, στοχεύει σε επενδύσεις ύψους 2,7 δισ. δολ. για την κατασκευή πάρκων αναψυχής.

Γι' αυτό το ταμείο κρατικών επενδύσεων ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της διασκέδασης και θα κλείνει συμφωνίες με  στρατηγικούς επενδυτές.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, μία από τις επενδύσεις της θα περιλαμβάνει ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν ελάχιστα κέντρα διασκέδασης στη συντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι δημόσιοι κινηματογράφοι και τα θέατρα απαγορεύονται.

Η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε, φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, συναυλία μουσικής, αλλά μόνο οι άντρες είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν.

Με τις τιμές του πετρελαίου να μειώνονται ολοένα και περισσότερο, η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να διαφοροποιήσει την οικονομία της για να «βάλει ένα τέλος» στην εξάρτησή της από τις εξαγωγές ενέργειας. 

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην περίφημη ατζέντα Vision 2030, την οποία δημοσιοποίησε πέρυσι η Σαουδική Αραβία και η οποία αφορά ένα σχέδιο για το πως θα φαίνεται η οικονομία της, στην επόμενη δεκαετία.

Ένα από τα βασικά μέρη του σχεδίου αυτού είναι η ανάπτυξη του τουριστικού και ψυχαγωγικού τομέα.

Δημοσίευμα του σαουδαραβικού πρακτορείου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έως το τέλος του 2030 στόχος της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί είναι τα θεματικά της πάρκα να έχουν περισσότερα 50 εκατ. επισκέπτες ετησίως, ενώ θα δημιουργηθούν 22.000 νέες θέσεις εργασίας. Η συνολική συμβολή στο ΑΕΠ αναμένεται ότι θα αγγίξει τα οκτώ δισ. ριάλ (περί των δύο δισ. δολαρίων)»

Οι περισσότεροι από τους 8 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο είναι προσκυνητές της Μέκκα, της ιερής περιοχής του Ισλάμ. Η Σαουδική Αραβία θέλει να ενισχύσει τον αριθμό των τουριστών στα 30 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Η ίδια επιδιώκει να γίνει και ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές στην παραλία. 

Σχεδιάζει να κατασκευάσει θέρετρα, ξενοδοχεία και οικιστικές μονάδες σε περίπου 100 μίλια (160 χιλιόμετρα) σε αμμώδεις ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα. Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης