Mέρκελ για Ελλάδα: Ελπίζω ότι θα υλοποιήσει ό,τι έχει προγραμματίσει

Mέρκελ για Ελλάδα: Ελπίζω ότι θα υλοποιήσει ό,τι έχει προγραμματίσει

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους, αλλά σκληρή δουλειά», λέει ο Σόιμπλε - Επέμεινε ότι η έναρξη μιας σχετικής συζήτησης θα στείλει λάθος μήνυμα στην Αθήνα

Mέρκελ για Ελλάδα: Ελπίζω ότι θα υλοποιήσει ό,τι έχει προγραμματίσει
Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα επόμενα μέτρα. 

«Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ, δεν κάνω εγώ την ελληνική πολιτική. Πιστεύω, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί τελικά από περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ευημερία», ανέφερε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τη νέα χρονιά.

«Ελπίζω και υποθέτω ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ότι έχει προγραμματίσει», δήλωσε η Καγκελάριος από το Βερολίνο.

«Εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί, τότε πιστεύω ότι έχουμε σχετικά θετικές προοπτικές. Όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε  είχαν οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σημαντικά και ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε. Αυτό μας κάνει πολύ καλύτερους απ΄ότι ήμασταν πριν από δύο ή τρία χρόνια», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. 

Όσον αφορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας δήλωσε πως «Πιστεύω ότι η πρόταση του (υπουργού Οικονομικών) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μετατραπεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ καλή»
Κλείσιμο

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους, αλλά σκληρή δουλειά

Την ίδια ώρα κατηγορηματικός όσον αφορά στο σενάριο μείωσης του ελληνικού χρέους παρουσιάστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ακόμη μια φορά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εφημερίδα Mannheimer Morgen, όπως αναφέρει το Reuters, επέμεινε ότι η έναρξη μιας σχετικής συζήτησης θα στείλει λάθος μήνυμα στην Αθήνα, τη στιγμή που η οικονομία της βρίσκεται σε ανάκαμψη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η χώρα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους της τώρα, αλλά πρέπει να εργάζεται συνεχώς για την ανταγωνιστικότητά της».

Τέλος, υπογράμμισε ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για τα επόμενα 10-15 χρόνια, είναι ήδη σχετικά χαμηλό.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης