Στάση αναμονής ενόψει των γαλλικών εκλογών στη Wall Street

Στάση αναμονής ενόψει των γαλλικών εκλογών στη Wall Street

Οι επενδυτές αποφεύγουν το ρίσκο  - Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι είτε πολύ καλό είτε πολύ κακό για το ευρώ εκτιμούν αναλυτές 

  Στάση αναμονής ενόψει των γαλλικών εκλογών στη Wall Street
Πτωτικά έκλεισε Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των γαλλικών εκλογών την Κυριακή ενώ παράλληλα αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Σε επίπεδο εβδομάδας πάντως οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο. 

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 20.547 μονάδες, με την IBM να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,3% στις 2.348 μονάδες, με τις μετοχές τηλεπικοινωνιών να έχουν καταγράψει απώλειες περίπου 1%. Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,11% στις 5.910 μονάδες.

«Είχαμε μια αρκετά καλή εβδομάδα συνεδριάσεων, επομένως οι επενδυτές αποφεύγουν το ρίσκο ενόψει και των γαλλικών εκλογών. Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι είτε πολύ καλό είτε πολύ κακό για το ευρώ» σχολιάζει ο Τζέι Τζέι Κίναχαν, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην TD Ameritrade.

Αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα, περίπου το 77% των 95 εισηγμένων εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων.

Πηγή:
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης