Ανέκτησε το 50% των απωλειών λόγω Brexit ο Dow Jones

Ανέκτησε το 50% των απωλειών λόγω Brexit ο Dow Jones

Οι επενδυτές πιστεύουν ότι τελικά το Brexit δεν θα αποδειχθεί καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία

 Ανέκτησε το 50% των απωλειών λόγω Brexit ο Dow Jones
Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρής ανόδου για την αμερικανική αγορά, με χείρα βοηθείας από την ενίσχυση του πετρελαίου και τη φανερή ανακούφιση των επενδυτών ότι τελικά το Brexit
δεν θα αποδειχθεί καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως αναφέρουν κορυφαίοι αναλυτές σιγά-σιγά οι επενδυτές κατανοούν ότι αν και το Brexit μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές σε τόσο υψηλό ποσοστό, ούτε είναι «ικανό» να προκαλέσει κρίση ανάλογη με αυτήν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Κέρδη 284 μονάδων ή 1,64% για τον Dow Jones στις 17.694 μονάδες, με τον δείκτη των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης να καλύπτει το 50% των απωλειών του από τη διήμερη πτώση μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη είχαν οι μετοχές των Boeing και Goldman Sachs.

Κλείσιμο
Στο 1,7% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.070 μονάδες, με τους κλάδους ενέργειας και υπηρεσιών υγείας να εμφανίζουν διευρυμένη ενίσχυση.

Σε διαδικασία ράλι και η υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,86% στις 4.779 μονάδες, χάρη στην άνοδο κατά 2,5% του iShares Nasdaq Biotechnology ETF.

Πτώση κοντά στο 0,5% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,111 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 102,5 γεν. Ανάκαμψη από το χαμηλό 30 ετών για τη στερλίνα, που άγγιξε τα 1,3435 δολάρια.

Ελαφρώς αρνητικές οι ειδήσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο, με τις επικείμενες πωλήσεις κατοικιών να υποχωρούν 3,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 0,2% σε ετήσια βάση.

Αντίθετα θετικά κινήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες, καθώς ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο, με τα προσωπικά εισοδήματα να κινούνται κατά 0,2% υψηλότερα κατά τον ίδιο μήνα.

Σε θετική πορεία η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 0,62% και του 10ετούς στο 1,47%.

Στο εννέα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών - πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί χαμηλότερα από το 17.

Πηγή: newmoney.gr
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης