Έρχονται ραβασάκια και για όσους χρωστάνε... 30 ευρώ στην εφορία

Έρχονται ραβασάκια και για όσους χρωστάνε... 30 ευρώ στην εφορία

Ενώ το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται για μαζικές κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών, αρχίζει να στέλνει ειδοποιητήρια και σε οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη από μόλις 30 ευρώ - Ήδη έχουν σταλεί 50.000 ειδοποιητήρια

Έρχονται ραβασάκια και για όσους χρωστάνε... 30 ευρώ στην εφορία
Από τα «ψιλολόγια» ξεκινά το «κυνήγι κεφαλών» της εφορίας. Ενώ το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για μαζικές κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών, αρχίζει να στέλνει ειδοποιητήρια και σε οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη από μόλις 30 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά να στέλνει «ραβασάκια» και σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ, για να τους υπενθυμίσει να τα πληρώσουν και για τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης που τυχόν δικαιούνται. Ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές δεν γίνεται αναφορά και απειλή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Ήδη τα πρώτα 50.000 ειδοποιητήρια έχουν σταλεί και θα ακολουθήσουν και για τους υπόλοιπους 3.000.000 που χρωστούν τέτοια μικροποσά.

Κλείσιμο
Την ώρα πάντως που τα μέλη της κυβέρνησης επισημαίνουν δημοσίως ότι δίνουν σκληρές μάχες για να υπερασπιστούν τους μη έχοντες, όσους έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση και τους ανήμπορους,  ντοκουμέντο που έφερε στο φως το «ΘΕΜΑ» αποτυπώνει τη σκληρή και ωμή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση ετοιμάζει τσουνάμι κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο! Η μυστική κυβερνητική πολιτική για τις κατασχέσεις αποκαλύπτεται σε επιστολή της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών προς τις τράπεζες-μέλη της με θέμα: «Αίτημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για αύξηση του ανώτατου ημερήσιου ορίου αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά πιστωτικό ίδρυμα». Το σημερινό όριο είναι 1.800 ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών την ημέρα, εκ των οποίων οι 1.200 αφορούν τη ΓΓΔΕ για χρέη προς το Δημόσιο και οι υπόλοιπες 600 για την αναγκαστική είσπραξη οφειλών από το ΙΚΑ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - ΚΕΑΟ). 

Τώρα, η ΓΓΔΕ ζητά από τις τράπεζες να αυξήσουν κατά 50% τις καθημερινές κατασχέσεις ώστε τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια να ανέλθουν στον αριθμό των 2.400 κάθε 24ωρο (1.800 για τη ΓΓΔΕ, ενώ παραμένουν 600 αυτά για το ΚΕΑΟ-ΙΚΑ), με αποτέλεσμα ο αριθμός των κατασχέσεων να ανέρχεται σε 10.000 κάθε μέρα, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η επιστολή απευθύνεται στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Εurobank. 

Το έγγραφο της ΕΕΤ αφήνει βαριά εκτεθειμένη την κυβέρνηση, η οποία δήθεν έδινε μάχη για τα κόκκινα δάνεια, για να υπερασπιστεί τους χαμηλοσυνταξιούχους και να ενισχύσει -υποτίθεται- τους μη προνομιούχους.

Ενώ δημοσίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. επικαλείται το συμφέρον των αδυνάμων, από την πίσω πόρτα εκτελεί εν ψυχρώ τη μεσαία τάξη αξιώνοντας από τις τράπεζες να αυξήσουν κατακόρυφα τις κατασχέσεις. Είναι πραγματικά παράδοξο πώς την ίδια ώρα που δηλώνουν υποκριτικά ότι προστατεύουν τις κατοικίες των πολιτών από τους «ανάλγητους» τραπεζίτες, οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου ετοιμάζουν καταιγίδα κατασχέσεων για να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα! Η κατά 50% αύξηση των κατασχέσεων θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στη μεσαία τάξη και προφανώς σηματοδοτεί την οριστική ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τα ευρύτερα στρώματα που στήριξαν την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα πιστεύοντας τις υποσχέσεις για τερματισμό της σκληρής οικονομικής πολιτικής. Πλέον, γίνεται σαφές σε όλους ότι η καταιγίδα των φορομπηχτικών μέτρων που ψηφίστηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έρχεται χωρίς κόστος. Διότι δεν είναι μόνο ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ, οι επιπλέον άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Η απόφαση της ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει ότι αγριεύει και ο τρόπος αντιμετώπισης των Ελλήνων που πλέον δεν μπορούν να καταβάλλουν τους φόρους τους. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης