Μαστίγιο και καρότο από τον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα

Μαστίγιο και καρότο από τον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος, έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο», αλλά και «θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», δήλωσε

Μαστίγιο και καρότο από τον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα
Την τακτική του σκωτσέζικου ντους επέλεξε, για μία ακόμη φορά, να χρησιμοποιήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε από τη μία πως δεν είναι σίγουρος για την επιτυχία και από την άλλη είπε ότι δεν είναι τόσο απαισιόδοξος όσο τις προηγούμενες φορές, καθώς έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος.

Επανέλαβε την άποψή του ότι «θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», ώστε να ανακάμψει οικονομικά. Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο για το εάν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα επιτύχει ο Σόιμπλε ήταν σαφής λέγοντας πως «δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος, έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο. Επίσης πιστεύω ότι η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας φέτος δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι».

Όσον αφορά στο προσφυγικό, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, εξέφρασε τηβ αισιοδοξία του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «Όσον αφορά την Ελλάδα, είμαι για πρώτη φορά αισιόδοξος» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες συμφώνησαν, για πρώτη φορά, να δεχτούν ανθρώπους από άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία να εργαστούν στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση». «Οι Έλληνες θα αποκτήσουν τώρα μια εμπειρία του πως είναι μια σύγχρονη διοίκηση», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική πολιτική, άφησε για μία ακπόμη φορά αιχμές εναντίον της πολιτικής των μηδενικών ή και αρνητικών επιτοκίων ππου ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), λέγοντας πως δεν είναι μία λογική κατάσταση, φανερώνοντας τις διαθέσεις του λίγο πριν τη συνεδρίαση της Πέμπτης, στη Φρανκφούρτη. Πρόσθεσε, δε, πως περισσότερη ανάπτυξη μέσω μεταρρυθμίσεων θα απελευθέρωνε την ΕΚΤ από τις υπερβολικές απαιτήσεις μιας ανολοκλήρωτης νομισματικής ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης