Τετάρτη ξαναρχίζουν οι συνομιλίες με τους δανειστές, Πέμπτη σταματούν - Ξανά κλούβα έξω από το Χίλτον

Τετάρτη ξαναρχίζουν οι συνομιλίες με τους δανειστές, Πέμπτη σταματούν - Ξανά κλούβα έξω από το Χίλτον

Η ψήφιση των μέτρων μετατίθεται για μετά το Πάσχα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχέδια νόμου για το φορολογικό και ασφαλιστικό -αν κατατεθούν- θα είναι προς το τέλος της εβδομάδας

Τετάρτη ξαναρχίζουν οι συνομιλίες με τους δανειστές, Πέμπτη σταματούν - Ξανά κλούβα έξω από το Χίλτον
Σε.. δόσεις θα γίνει η άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, όπου η ελληνική πλευρά θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ε.Ε.
και του
ΔΝΤ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια και οι επικεφαλής της Κομισιόν
καταφθάνουν σήμερα και θα συναντηθούν με την ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα αύριο, ενώ το ραντεβού με τη Ντέλια Βελκουλέσκου έχει οριστεί για την Τετάρτη. 

Και μπορεί να μην έχει καθοριστεί ακόμη το πότε ακριβώς θα έρθουν οι δανειστές στην χώρα μας, ωστόσο, ασφαλής ένδειξη ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επαναληφθούν άμεσα είναι το γεγονός ότι έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον βρίσκεται ξανά μια κλούβα των ΜΑΤ.

Κατά πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια πιάνουν δουλειά σήμερα το απόγευμα και παραμένει ανοιχτό το πότε ακριβώς το κουαρτέτο θα κάτσει μαζί στο ίδιο τραπέζι με το οικονομικό επιτελείο. Όμως, η Τετάρτη εμφανίζεται ως η πιο πιθανή ημέρα έναρξης των συνομιλιών, που θα διαρκέσουν μόλις λίγες ώρες λόγω του Eurogroup της Παρασκευής.

Μάλιστα, η ψήφιση των μέτρων μετατίθεται για μετά το Πάσχα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχέδια νόμου για το φορολογικό και ασφαλιστικό -αν κατατεθούν- θα είναι προς το τέλος της εβδομάδας και η ψήφιση τους μετατίθεται πλέον για μετά το Πάσχα. 

Επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι να εισέλθει σε νομοσχέδιο σε επιτροπή ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία. Εξάλλου, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι κυρία επιδίωξη είναι να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν το Eurogroup, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι πριν τις 22 Απριλίου δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σήμερα και αύριο αναμένονται να φθάσουν τα κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών και μέχρι αύριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρίσκονται στην Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης