Κομισιόν: Μην περιμένετε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

Κομισιόν: Μην περιμένετε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

Μόνο καταγραφή της προόδου θα γίνει στη συνεδρίαση της Παρασκευής - Σήμερα ή αύριο μπορεί να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών

Κομισιόν: Μην περιμένετε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup
Δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup του Άμστερνταμ την Παρασκευή 22 Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ανταποκριτή του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες. 

Ο Εκπρόσωπος της
Κομισιόν τόνισε πως έγιναν εποικοδομητικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον καθώς και ότι το
Eurogroup
Κλείσιμο
της Παρασκευής θα αποτελέσει ένα «σημαντικό σημείο για την καταγραφή προόδου».

Παράλληλα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε
πως οι επικεφαλής των δανειστών αναμένονται να επιστρέψουν σήμερα και αύριο στην Αθήνα, έτσι ώστε να συνεχίσουν οι διαβουλεύσεις, ενώ την ίδια ώρα επανέλαβε πως ο στόχος παραμένει να βρεθεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. 




«Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων κρίνεται από όλες τις πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή», είπε ο κ. Σχοινάς,τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Αναλυτικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως: «Έπειτα από εποικοδομητικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Ελλάδα σήμερα και αύριο, με τον στόχο να παραμένει η επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν. Το Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καταγραφή της προόδου που έχει γίνει. Η επιτροπή δεν θα κάνει εικασίες για τις διαπραγματεύσεις, όμως εργαζόμαστε από κοινού με την Ελλάδα και τους υπόλοιπους θεσμούς για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Έχουμε κάνει πρόοδο και η δυναμική πρέπει να συνεχιστεί αλλά η επιτυχία βασίζεται σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο στην Επιτροπή. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε συμφωνία».


Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κατά πόσο η Επιτροπή αποκλείει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν το Eurogroup της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε πως δεν πρόκειται να κάνει εικασίες ως προς τις πιθανές ημερομηνίες ολοκλήρωσης, αλλά δήλωσε πως οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις «βαίνουν καλώς».


Επίσης κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» με την επιστροφή των θεσμών, αλλά τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και η διαδικασία σε καμία περίπτωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Επίσης σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των θεσμών ειδικά στο ζήτημα ΔΝΤ – Επιτροπή, η ίδια πηγή τόνισε πως έγινε σημαντική πρόοδος στην Ουάσιγκτον καθώς υπήρχε η ευκαιρία επικοινωνίας όλων των πλευρών.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης