Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup: H Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup: H Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

Ρεν: Η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις και περιμένουμε να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014- Η ευρωζώνη βγαίνει από την κρίση, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup:


Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup: H Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup
στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο Γερούν Ντάισελμπλουμ να αναφέρεται στην εντυπωσιακή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από συγκεκριμένες χώρες της ευρωζώνης και στην σημαντική ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Η ευρωζώνη βγαίνει από την κρίση. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμόσει ορισμένες χώρες της ευρωζώνης είναι εντυπωσιακές και αποδίδουν ήδη καρπούς» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ η Γερμανία, η Αυστρία και Λουξεμβούργο ήταν οι πρώτες χώρες που εξετάστηκαν λόγω των υψηλών πλεονασμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αλλά οι “17” συμφώνησαν πως τα πλεονάσματα εντοπίζονται κυρίως σε χώρες εκτός της ευρωζώνης ενώ ζητούν πρόσθετα μέτρα από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα και τη Φινλανδία.

Αναφορικά με την Ελλάδα ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε πως είναι σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ ο Επίτροπος Ρεν
δήλωσε πως η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις και περιμένουμε να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 ενώ τόνισε πως η χώρα μας θα πρέπει να συμφωνήσει και να συνεργαστεί με την τρόικα ώστε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε πως απαιτούνται ακόμα πολλές μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, ώστε η Ευρωζώνη να καταφέρει να επιστρέψει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης