Κύπρος: Τουλάχιστον 3,6 τρισ. κυβικά πόδια τα αποθέματα φυσικού αερίου

Κύπρος: Τουλάχιστον 3,6 τρισ. κυβικά πόδια τα αποθέματα φυσικού αερίου

Στο «Οικόπεδο 12» -  Λιγότερο από το αναμενόμενο, αλλά καλής ποιότητας

Ε.Ε.: Αποστολή "εξευμενίστε τις αγορές ομολόγων"
Κύπρος: Τουλάχιστον 3,6 τρισ. κυβικά πόδια τα αποθέματα φυσικού αερίου
Aπό  3,6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια έως 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με μέση τιμή τα 5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, είναι οι προκαταρκτικές εκτιμώμενες ποσότητες φυσικού αερίου μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση της Noble στο «Οικόπεδο 12» της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι η στρατηγική για να ανεγερθεί χερσαίο τερματικό υγροποίησης παραμένει αναλλοίωτη. Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής της Noble Κύπρου, Τζον Τόμιτς, ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου καλής ποιότητας και ότι η συνεργασία της εταιρείας με τις κυπριακές αρχές για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης παραμένει μέσα στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας του.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ακόμη ότι στο τεμάχιο «Αφροδίτη» θα διενεργηθεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, ενώ στο «Οικόπεδο 12» προγραμματίζεται να γίνει νέα ερευνητική γεώτρηση για άλλο κοίτασμα εντός του 2014. 

Παράλληλα, η κοινοπραξία των εταιρειών ENI - Kogas στοχεύουν στην έναρξη γεωτρήσεων μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014, ενώ η εταιρεία Total τον πρώτο τρίμηνο του 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης