Süddeutsche Zeitung: Αγωγές από γερμανούς μικροομολογιούχους κατά του ελληνικού δημοσίου

Süddeutsche Zeitung: Αγωγές από γερμανούς μικροομολογιούχους κατά του ελληνικού δημοσίου

Η εφημερίδα κάνει λόγο για τουλάχιστον 1000 Γερμανούς που προτίθενται να καταθέσουν αγωγή για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που είχαν στην κατοχή τους

Μεταδόθηκαν εικόνες των ανθρακωρύχων στη Χιλή (video)
Süddeutsche Zeitung: Αγωγές από γερμανούς μικροομολογιούχους κατά του ελληνικού δημοσίου
Για «κύμα αγωγών» Γερμανών κατόχων ελληνικών ομολόγων που «κουρεύτηκαν» κατά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάνει λόγο δημοσίευμα της «Seuddeutsche Zeitung».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για 1000 Γερμανούς ομολογιούχους που προτίθενται να καταθέσουν αγωγές εναντίον του ελληνικού Δημοσίου.

Κλείσιμο
Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει η προσφυγή δεν μπορούν να εκτιμηθούν, αλλά το βασικό επιχείρημα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας των κατόχων Αξιογράφων (DSW) Τόμας Χεχτφίσερ, είναι ότι η Ελλάδα μετέβαλε μονομερώς τους όρους των ομολόγων της, χωρίς να δοθεί στους κατόχους η δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους ή να αμυνθούν.

Ο κ. Χεχτφίσερ σημειώνει ότι θα επικαλεστεί το Δίκαιο της ΕΕ περί προστασίας των καταναλωτών, που μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για υλικά αγαθά.

Ήδη, έχουν κατατεθεί δέκα αγωγές, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Οι ενάγοντες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν σε δικαστήρια του τόπου διαμονής τους. Κατόπιν θα συγκεντρωθούν και θα αποσταλούν μέσω του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο ελληνικό κράτος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης