Οι Pink Floyd επιστρέφουν με καινούργιο άλμπουμ μετά από 20 χρόνια

Οι Pink Floyd επιστρέφουν με καινούργιο άλμπουμ μετά από 20 χρόνια

Θα ονομάζεται "The Endless River"  - Οι Pink Floyd είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο "The Division Bell" το 1994 - Την αποκάλυψη έκανε μέσω twitter η σύζυγος του Ντέιβ Γκίλμορ

Οι Pink Floyd επιστρέφουν με καινούργιο άλμπουμ μετά από 20 χρόνια
Έτοιμο να κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο μετά από 20 χρόνια είναι το θρυλικό συγκρότημα των Pink Floyd.

Όπως αποκάλυψε μέσω Twitter η σύζυγος του Ντέιβ Γκίλμορ, το αγαπημένο συγκρότημα της ροκ κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο τον Οκτώβριο του 1994, "The Division Bell" .

Κλείσιμο


Το" Endless River", όπως θα είναι ο τίτλος του δίσκου, είναι βασισμένο σε μουσικές που γράφτηκαν πριν από 20 χρόνια.

H σύζυγος του Γκίλμορ περιέγραψε με τα ακόλουθα λόγια το νέο δίσκο: «Λοιπόν, το άλμπουμ των Pink Floyd, που έρχεται τον Οκτώβριο, θα ονομάζεται "Endless River". Βασίζεται σε ηχογραφήσεις από το 1994, αποτελεί το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ, και είναι πολύ όμορφο». Ο Ρικ Ράιτ ήταν ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας των Floyd, ο οποίος πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 σε ηλικία 65 ετών νικημένος από τον καρκίνο
.

Το αγαπημένο συγκρότημα, που εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα το 1965, γιόρτασε την 20ή επέτειο του "Division Bell" με μία επανέκδοση του άλμπουμ την 1η Ιουλίου. Το νέο υλικό φαίνεται ότι συνδέεται με ανέκδοτες ηχογραφήσεις που έγινε κατά τις αντίστοιχες του "Division Bell".

Οι Pink Floyd είναι βρετανικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής. Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

Τo 1973 το συγκρότημα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το δίσκo "The Dark Side of the Moon" και συνέχισε να απολαμβάνει της αποδοχής του κοινού μέχρι και τη μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία "The Wall", το 1979. Το "The Wall" σκαρφάλωσε στην κορυφή των περισσότερων charts του πλανήτη και πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο άλμπουμ αποτέλεσε το ζενίθ της δημιουργικότητας του Γουότερς και μια ταινία με κινούμενα σχέδια που δημιουργήθηκε από τον Τζέραλντ Σκαρφ βοήθησε ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του δίσκου.

Το 1985 (λίγο μετά τον δίσκο "The Final Cut") ο μπασίστας και τραγουδιστής του γκρουπ Ρότζερ Γουότερς αποχώρησε από το συγκρότημα και κυνήγησε δικαστικά τους υπόλοιπους όταν αυτοί συνέχισαν τους δίσκους και τις συναυλίες διατηρώντας το όνομα Pink Floyd. Τελικά επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός, ο οποίος τους επέτρεψε χρήση του ονόματος και των περισσοτέρων τραγουδιών. Εντεκα χρόνια μετά ο Γουότερς επέστρεψε στο συγκρότημα- προσωρινά- στη μεγαλύτερη σε όγκο συναυλία των Pink Floyd, η οποία έγινε στο Λονδίνο στις 2 Ιουλίου 2005.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης