Δείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι τραγουδιστές παγκοσμίως με βάση το εύρος φωνής

Δείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι τραγουδιστές παγκοσμίως με βάση το εύρος φωνής

Ένα μοναδικό γράφημα δείχνει ποιοι τραγουδιστές αντεπεξέρχονται τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές νότες - Κορυφαίος όλων ο Αξλ Ρόουζ των Guns N' Roses

Δείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι τραγουδιστές παγκοσμίως με βάση το εύρος φωνής
Η ιστοσελίδα concerthotels.com δημιούργησε ένα μοναδικό γράφημα στο οποίο απεικονίζονται οι φωνητικές εκτάσεις των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων τραγουδιστών παγκοσμίως. Βασισμένο στις οκτάβες που πέτυχαν οι τραγουδιστές μέσα στο στούντιο, το γράφημα καταγράφει ποιοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν τις χαμηλότερες αλλά και τις υψηλότερες νότες.

Στην κορυφή της πρωτότυπης αυτής λίστας βρίσκεται ο φρόντμαν των Guns N' Roses, Αξλ Ρόουζ, ακολουθούμενος από την Μαράια Κάρεϊ, τον Πρινς, τον Στίβεν Τάιλερ και τον Τζέιμς Μπράουν. Αντίθετα τελευταίοι στη λίστα εμφανίζονται οι Luke Bryan, Taylor Swift, Karen Carpenter, Sam Cooke ενώ στον... πάτο βρίσκεται και ο Justin Bieber.

Παρόλο που το γράφημα αυτό είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το ταλέντο του κάθε τραγουδιστή δεν καθορίζει και την πραγματική αξία του καθενός, καθώς η ευρύτητα στις οκτάβες είναι μόνο ένα μέρος από το «πακέτο». Εξίσου σημαντικά είναι και ο τόνος, η δημιουργικότητα-επινοητικότητα στη σύνθεση της μελωδίας, οι στίχοι και η δυναμική στην απόδοση.

Κλείσιμο
Μπορείτε πάντως να δείτε στο γράφημα σε ποια τραγούδια έχει φτάει ο κάθε τραγουδιστής την υψηλότερη και την χαμηλότερη νότα, αφήνοντας το ποντίκι σας πάνω στην κάθε μπάρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης