Συγκίνησε η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο

Συγκίνησε η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο

Διεθνή και τοπικά μέσα παρουσίασαν την ομολογουμένως συγκινητική συναυλία της μεγάλης τραγουδίστριας

Συγκίνησε η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο

Μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου, δεν έβλεπες αρκετό κόσμο. Αναρωτήθηκα αν “ξέχασαν” οι Έλληνες το μέγεθος της Νάνας Μούσχουρη και αν θα είχε κόσμο η συναυλία.

Κλείσιμο

Αυτό που συνέβαινε όμως ήταν πως η αδημονία των Ελλήνων να ακούσουν αυτή τη μεγάλη τραγουδίστρια ήταν τόση, ώστε -σε αντίθεση με αυτό που συνηθίζουμε σαν λαός- είχαν προσέλθει στο αρχαίο θέατρο πολύ νωρίτερα.

Ασφυκτικά γεμάτο το Ηρώδειο, με λαμπρές προσωπικότητες να τιμούν τη μεγάλη ερμηνεύτρια με την παρουσία τους. Χειροκροτήματα πριν εμφανιστεί, σαν να θέλουν να την καλωσορίσουν.

Και με το που εμφανίστηκε στο μαρμάρινο «κάδρο» του Ηρωδείου, χειροκροτήθηκε για περίπου δύο λεπτά από ένα όρθιο κοινό. Ναι οι Έλληνες λατρεύουν τη Νάνα Μούσχουρη που μετέφερε την ελληνικότητα στα πέρατα της γης.

Με σεμνότητα, παιδική γλύκα, η Μούσχουρη χαιρέτησε το κοινό της λέγοντας «
σας ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά δεν το αξίζω ακόμα το χειροκρότημα, πρέπει πρώτα να τελειώσει η βραδιά». Και με περίσσια ειλικρίνεια συνέχισε: «Πριν από έξι χρόνια, στο Ηρώδειο, είπα αντίο. Να όμως που ξαναγύρισα».

Πλαισιωμένη από τέσσερις μουσικούς, και την κόρη της Λενού, που ήταν μια αποκάλυψη, γιορτάζει τα γεννέθλια της με μια περιοδεία που ξεκίνησε από πέρυσι με τίτλο «Happy Birthday Tour» και θα συνεχιστεί το φθινόπωρο σε Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία κ.ά.

Τραγούδησε Γκάτσο και Χατζιδάκι, καθώς και γαλλικά κομμάτια, θυμίζοντας μας αλλοτινές εποχές μιας Ελλάδας γελαστής και ελπιδοφόρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης