Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στον Παρθενώνα

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στον Παρθενώνα

«Πρόμαχος» είναι ο τίτλος και το θέμα της ταινίας είναι ο έρωτας δυο νέων, που αναπτύσσεται μέσα από τον κοινό αγώνα τους για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
 

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στον Παρθενώνα
Μια ταινία με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα γυρίζουν δύο, ελληνικής καταγωγής, Αμερικανοί σκηνοθέτες. Στα γυρίσματα των σκηνών της ταινίας, με τίτλο «Πρόμαχος», στον Παρθενώνα παρακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Δεκάδες τουρίστες που επισκέπτονταν την Ακρόπολη είχαν μόλις παρακολουθήσει τη σκηνή όπου ο Γιώργος Χωραφάς ξεναγεί την Κασσάνδρα Βογιατζή στον Ιερό Βράχο. Θέμα της ταινίας είναι ο έρωτας δυο νέων, που αναπτύσσεται μέσα από τον κοινό αγώνα τους για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

«Μέσα από μια σύγχρονη ιστορία, η ταινία μας επιδιώκει να μιλήσει για την αναγέννηση της Αθήνας και της δικαιοσύνης. Όπως το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου που ορθωνόταν στην Ακρόπολη, έτσι και οι ήρωες της ταινίας πρέπει να βρουν το κουράγιο να υπερασπισθούν αυτά που αγαπούν», σημειώνουν οι δυο ελληνοαμερικανοί σκηνοθέτες που προσθέτουν: «Όραμά μας είναι να γυρίσουμε μια ταινία που θα αναβιώσει την αρχαία φωνή των Γλυπτών του Παρθενώνα και θα βρίσκει απήχηση  στους σημερινούς νέους».
Κλείσιμο

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Χαίρομαι που τόσο καταξιωμένοι καλλιτέχνες προσφέρουν το ταλέντο τους σε μια προσπάθεια που δε συνδέεται με κάποιο είδος εθνικού εγωκεντρισμού, αλλ’ αντίθετα με την αντίληψη ότι τα μεγάλα επιτεύγματα του πολιτισμού ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα, η οποία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τα θαυμάζει ενιαία, εκεί όπου δημιουργήθηκαν και ανήκουν, και όχι τεμαχισμένα».

Η ταινία «Πρόμαχος» θα συνεχίσει τα γυρίσματά της στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και οι δημιουργοί της φιλοδοξούν να είναι έτοιμη για να συμπεριληφθεί στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης