Δον Κιχώτης για όλες τις ηλικίες

Δον Κιχώτης για όλες τις ηλικίες

Μια παράσταση με βάση το αριστούργημα του Μιγκουέλ Θερβάντες ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Παλλάς με πρωταγωνιστικό δίδυμο, τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Δημήτρη Πιατά

Δον Κιχώτης για όλες τις ηλικίες
Διαβάζοντας για την παράσταση, τους συντελεστές, τον πλούτο της παραγωγής μου ήρθε στο μυαλό ένα ερώτημα: Είναι όντως μια παράσταση για παιδιά; Είναι μια παράσταση για τα σχολεία; Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη για να δοθεί, έτσι στα γρήγορα… Και αυτό γιατί όταν έχεις πάνω στη σκηνή ως πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και Δημήτρη Πιατά – από κοντά την Σαββίνα Γιαννάτου και άλλους 25 ηθοποιούς και χορευτές μια τέτοια παράσταση είναι ακριβή πολυτέλεια για να αφορά τα πιτσιρίκια της οικογένειας!

Ο Γιάννη Στάνκογλου επωμίζεται το ρόλο του Δον Κιχώτη και ο Δημήτρης Πιατάς εκείνο του φτωχού ακολούθου του, του Σάντσο Πάντσα. Η παράσταση Ο Δον Κιχώτης ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου σε κείμενο που φέρει τη σφραγίδα του ποιητή Στρατή Πασχάλη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, ενώ την ευθύνη για τα σκηνικά έχει ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις ξεκινούν στις 21 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 26 Νοεμβρίου – στο Θέατρο Παλλάς, στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, κάθε Σάββατο στις 3 το μεσημέρι και Κυριακή στις 11:30 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι, ενώ τις καθημερινές θα υπάρχει η δυνατότητα παραστάσεων για σχολεία. 
Κλείσιμο

Όπως διαβάζουμε σχετικά σε σημείωμα των συντελεστών της παράστασης: «Το κείμενο είναι προσαρμοσμένο, έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό απ’ όλες τις ηλικίες. Λόγος, εικόνα, μουσική, υποκριτική και χορός δημιουργούν μια αφηγηματική τοιχογραφία, φαντασμαγορική και συναρπαστική, που θα αναπαραστήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ονειροπόλου ιππότη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης