Κάτω από τον ήλιο της Ύδρας

Κάτω από τον ήλιο της Ύδρας

Το νησί του Αργοσαρωνικού βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος λόγω του νέου μυθιστορήματος του πολυδιαβασμένου συγγραφέα Lawrence Osborne

Κάτω από τον ήλιο της Ύδρας
Ο Άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Lawrence Osborne έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες – και μαζί του, γιατί όχι, η Ύδρα! Το κοσμοπολίτικο από την δεκαετία του ΄50 νησί του Αργοσαρωνικού με τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες του και την απαράμιλλη αυθεντικότητα του ήταν να γίνει ο τόπο του φονικού από τον Osborne για το τελευταίο μυθιστόρημα του. “Death under the sun of Ydra” γράφει o Robert Bound συστήνοντας στους αναγνώστες της καλοκαιρινής εβδομαδιαίας έκδοσης του δημοφιλούς Monocle το μυθιστόρημα που φέρει τον τίτλο “Beautiful Animals”. Την ίδια στιγμή, η συγγραφέας Deborah Levy γράφει για το μυθιστόρημα στην έκδοση για το Weekend των Financial Times (“Hydra Foiled”, σελίδα 9, στο ένθετο Life & Arts, FT Weekend, 12-13 August 2017). 

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι ο Osborne – o δημοσιογράφος και συγγραφέας που επέλεξε να ζει ως νομάδας του κόσμου- έχει την δύναμη να ξαναβάλει την Ύδρα στον χάρτη του παγκόσμιου ενδιαφέροντος μετά από πολλές δεκαετίες… Λογοτεχνία, λογοτεχνία αλλά ο Osborne έχει φανατικό αναγνωστικό κοινό και το βιβλίο – όπως λένε και γράφουν οι κριτικοί- έχει την δική του δύναμη. 

Ο Lawrence Osborne γεννήθηκε στην Αγγλία και σπούδασε στο Κέιμπριτζ και στο Χάρβαρντ. Στη συνέχεια έζησε στο Παρίσι για δέκα χρόνια, όπου έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα Ania Malina και, αργότερα, το Paris Dreambook. Στη συνέχεια, επέλεξε την νομαδική ζωή, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στο Μεξικό, την Κωνσταντινούπολη και την Μπανγκόκ, όπου κατοικεί σήμερα. 

Συνεργάστηκε με έντυπα διεθνούς εμβέλειας στις ΗΠΑ όπως το New York Times Magazine για πολλά χρόνια γράφοντας θέματα για τις επιστήμες, την ψυχιατρική κλπ αλλά και για προφίλ διασημοτήτων στον χώρο της Τέχνης όπως εκείνο του Γάλλου σκηνοθέτη Jean-Luc Godard. Κείμενα και θέματα του έχουν δημοσιευθεί στα : Salon, Harper’s, The New Yorker, The Financial Times, The New York Observer, New York Magazine, Forbes, The Conde Nast Traveler, Playboy, The Daily Beast, Gourmet, The Wall Street Journal Magazine, Men’s Vogue κα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης