Το Ηonda CR-V και υβριδικό

Το Ηonda CR-V και υβριδικό

Η Honda έφερε το νέο CR-V στη Φρανκφούρτη σε μορφή πρωτοτύπου Hybrid, προσφέροντας με άλλα λόγια, το πρώτο SUV που υιοθετεί ένα αμιγώς υβριδικό σύστημα κίνησης στην Ευρώπη.

Το Ηonda CR-V και υβριδικό
Παρόλο που η εταιρεία δεν μοιράστηκε κανένα στοιχείο του υβριδικού συστήματος Intelligent Multi Mode Drive, είπε ότι συνδυάζει τη βενζίνη i-VTEC των 2.0 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αλλά συνάμα και ένα ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μια μοναδική μονάδα με σταθερό κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία συνδέει άμεσα τα κινούμενα εξαρτήματα για "ομαλή μεταφορά της ροπής εντός του συστήματος". Υπάρχουν τρεις τρόποι οδήγησης: EV, υβριδική μονάδα και βενζινοκινητήρας.

Honda to unveil CR-V Hybrid Prototype at Frankfurt Motor Show
 
Κλείσιμο
Στο EV Drive, ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται αποκλειστικά από τη μπαταρία. Όταν βρίσκεται στο Hybrid Drive, ο βενζινοκινητήρας τροφοδοτεί το ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα και αποστέλλει τυχόν υπερβολική ισχύ από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στη μπαταρία. Τέλος, το Engine Drive επιτρέπει στον βενζινοκινητήρα να αποστέλλει την ισχύ του απευθείας στους τροχούς, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας λειτουργεί επικουρικά ως ενισχυτής ισχύος, αν και όποτε χρειαστεί.

Honda to unveil CR-V Hybrid Prototype at Frankfurt Motor Show
 
Η υβριδική έκδοση του νέου Honda CR-V θα συνδυαστεί με μια turbo μονάδα i-VTEC 1,5 λίτρων, μόλις το μοντέλο φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2018. Η Honda επιβεβαίωσε επίσης ότι η νέα γενιά CR-V δεν θα προσφέρεται με diesel στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης