Ανανέωση για το Mazda3

Ανανέωση για το Mazda3

Κυριότερη προσθήκη στον εξοπλισμό του μικρομεσαίου οικογενειακού είναι αυτή του G-Vectoring Control (GVC), για πρώτη φορά σε μοντέλο της Mazda.

Ανανέωση για το Mazda3
Από την Ιαπωνία, όπου διατίθεται με το όνομα Axela, άρχισε η κυκλοφορία του ανανεωμένου Mazda3. Κυριότερη προσθήκη στον εξοπλισμό του μικρομεσαίου οικογενειακού είναι αυτή του G-Vectoring Control (GVC), για πρώτη φορά σε μοντέλο της Mazda.

Το GVC κατανέμει τη ροπή σε κάθε κινητήριο τροχό ανάλογα με την κατεύθυνση που δίνει ο οδηγός μέσω του τιμονιού. Έτσι αυξάνονται τα όρια πρόσφυσης και το αυτοκίνητο αντιδρά πιο γρήγορα στις εντολές του οδηγού, στις στροφές, σε απότομους ελιγμούς, σε γλιστερό έδαφος (βροχή ή χιόνι). Το σύστημα κατανομής της ροπής θα μπορεί να συνδυαστεί με κάθε κινητήρα SKYACTIV και το πλαίσιο SKYACTIV-Chassis.

Κλείσιμο


Τα πρώτα Mazda με G-Vectoring Control θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη πριν τα τέλη του 2016. Η γκάμα κινητήρων στο ευρωπαϊκό Mazda3 περιλαμβάνει τους βενζίνης SKYACTIV-G 1.5 (100 PS), SKYACTIV-G 2.0 (120 και 165 PS) και τους diesel SKYACTIV-D 1.5 (105 PS), SKYACTIV-D 2.2 (150 PS). Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 6τάχυτο μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου Mazda3 περιλαμβάνει προσαρμοζόμενα φώτα LED και σύστημα αυτόνομης πέδησης Advanced Smart City Brake Support που ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα αλλά και πεζούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης