Paul Walker: H τελευταία βόλτα

Paul Walker: H τελευταία βόλτα

Θα μπορούσε να ήταν απλώς μια ανόητη και κακόβουλη φάρσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Διαδίκτυο: O Paul Walker είναι νεκρός. Αυτή τη φορά, όμως, ο μάνατζερ του ηθοποιού δεν το διέψευσε οργισμένος, αφού η είδηση, δυστυχώς, ήταν αληθινή.

Paul Walker: H τελευταία βόλτα
«Πάμε για μια βόλτα! Θα είμαστε πίσω σε πέντε λεπτά» ήταν τα τελευταία λόγια που είπε ο 40χρονος πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών «Fast & Furious» στις 30 Νοεμβρίου, στους καλεσμένους της φιλανθρωπικής εκδήλωσης του Reach Out Worldwide, οργανισμού που ίδρυσε ο ίδιος το 2010, στηρίζοντας τα θύματα σεισμών, τυφώνων και άλλων φυσικών καταστροφών. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθούν παιχνίδια, για να μοιραστούν σε παιδιά που ζουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και ο Walker ήταν ενθουσιασμένος από την απήχηση. «Η στοίβα με τα παιχνίδια είναι διπλάσια απ’ ό,τι περίμενα» είπε ενθουσιασμένος. Αλλά αυτή η βόλτα, με οδηγό τον έμπειρο σε αγώνες ταχύτητας και στενό του φίλο Roger Rodas, 38 ετών, ήταν η πιο άσκοπη αλλά και η πιο τραγική.


Κλείσιμο

Λίγα λεπτά αργότερα, η πολυτελής κόκκινη Porsche Carrera GT του 2005 τυλιγόταν στις φλόγες, έπειτα από πρόσκρουση σε στύλο φωτεινού σηματοδότη στην περιοχή Santa Clarita, στο βόρειο Λος Άντζελες, αφήνοντας τα άψυχα κορμιά των δύο αντρών εντελώς παραμορφωμένα από τα εγκαύματα (για την αναγνώρισή τους χρησιμοποιήθηκαν ακτίνες Χ και οδοντικές αναλύσεις). Tι έφταιξε για το ατύχημα; Σύμφωνα με την αστυνομία του L.A., η ταχύτητα (το αμάξι πήγαινε με περισσότερα από 100 μίλια την ώρα) ήταν ο βασικός λόγος, ενώ λέγεται πως το αυτοκίνητο, που είχε αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες, πρέπει να είχε και μηχανική βλάβη. Όταν οι παρευρισκόμενοι στο event άκουσαν το θόρυβο από την έκρηξη, κατάλαβαν πως κάτι πολύ κακό είχε συμβεί, τρέχοντας στον τόπο του δυστυχήματος. «Κομμάτια από το αυτοκίνητο είχαν εκτοξευτεί παντού» είπε στο People άνθρωπος που βρέθηκε εκεί. «Το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Ήταν σοκαριστικό. Όταν πριν από λίγα λεπτά έχεις αποχαιρετήσει κάποιον, περιμένεις πως θα του ξαναμιλήσεις σύντομα. Γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον που πρόσφερε τόσα πολλά στους άλλους;» αναρωτιούνται. Σύμφωνα με τους φίλους του, ο χαμογελαστός Paul λάτρευε τη 15χρονη κόρη του, Meadow, που τον τελευταίο καιρό ζούσε μόνιμα μαζί του («είναι πολύ γλυκό ότι μας χωρίζουν τόσο λίγα χρόνια» είχε πει ο ίδιος), και εκτιμούσε την Ελληνοσουηδέζα μητέρα της, Rebecca Soteros, αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ («Το μόνο που με απασχολούσε τότε ήταν η καλοπέραση. Είχα πάει μέχρι και με φίλες της Rebecca! Ήμουν ένα κτήνος! Η καρδιά μου ήθελε να είναι εκεί, αλλά το μυαλό δεν ήθελε να ακολουθήσει» είχε εξομολογηθεί). «Άσχετα από το πόσο διάσημος έγινε, ποτέ δεν απομακρύνθηκε από αυτό που πάντοτε ήταν» λέει στο People ο αγαπημένος του φίλος, ηθοποιός Scott Caan. Aγαπούσε πολύ την 24χρονη Jasmine Pilchard-Gosnell, σύντροφό του τα τελευταία επτά χρόνια, που οι πληροφορίες ήθελαν να γινόταν σύντομα κυρία Walker. Ενδιαφερόταν για τα ζώα –φιλοξενούσε δεκάδες στη βίλα του στη Santa Barbara– και το περιβάλλον κι έκανε καθημερινά σερφ. Έχοντας σπουδάσει υδροβιολογία, τον Ιούνιο του 2010 πήρε μέρος σε ντοκιμαντέρ του National Geographic, συμβάλλοντας στην ετικετοποίηση λευκών καρχαριών, στην ακτή του Μεξικό.



Για τους συνεργάτες του ο κινηματογραφικός πράκτορας Brian O’Conner, ο οποίος ξεκίνησε να λάμπει στο star system σαν παιδί-μοντέλο σε διαφημίσεις, ήταν «ένας άγγελος που τώρα πλέον βρίσκεται στον παράδεισο...», όπως δήλωσε συντετριμμένος ο συμπρωταγωνιστής του στις ταινίες Fast & Furious Vin Diesel.



Όπως είχε πει ο ίδιος στο People το 2005: «Μικρός, ήμουν πολύ καλός στο να μπλέκω σε μπελάδες, χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα! Οι γονείς μου ακόμα λένε πως, αν δεν είχα ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, θα είχα μπει στη φυλακή». Όσο για το άφοβο του χαρακτήρα του, δήλωνε πως το είχε πάρει από τον Ιρλανδό επαγγελματία μποξέρ παππού του, Billy Walker, ενώ την αγάπη για την ταχύτητα την είχε κληρονομήσει από τον μπαμπά του.

Αναφορικά με την 7η συνέχεια των ταινιών –θα έβγαινε στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου– προβλέπεται να μεταφερθεί για αργότερα. Ο αδικοχαμένος ηθοποιός είχε ολοκληρώσει τα δικά του γυρίσματα και απέμειναν ορισμένες μόνο σκηνές που θα γυρίζονταν τον Ιανουάριο στο Αμπού Ντάμπι. Η δε σκηνή του promo τρέιλερ, όπου ο Paul Walker απαντά «Άλλη μία, τελευταία» στην έκκληση του Tyrese Gibson «όχι άλλες κηδείες...» έχει ήδη συγκινήσει το κινηματογραφικό κοινό. Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει, χωρίς αναβολή, η πρεμιέρα της ταινίας του Hours, που παρακολουθεί έναν πατέρα και την κόρη του που έχουν χτυπηθεί από τον τυφώνα Katrina, ενώ την άνοιξη αναμένεται να προβληθεί η περιπέτεια Brick Mansions.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης