Karate kids της ΚΝΕ: μάθημα πρώτο

Karate kids της ΚΝΕ: μάθημα πρώτο

Με σύνθημα «Δεν φοβόμαστε, αγωνιζόμαστε» πραγματοποιήθηκε διήμερο φεστιβάλ γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες για τη νέα γενιά του Περισσού, και όχι μόνο

Karate kids της ΚΝΕ: μάθημα πρώτο
Με μικρή σε σχέση με τις προσδοκίες συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τη μύηση των μελών της στις πολεμικές τέχνες. Προπονητές και αθλητές των πολεμικών τεχνών δίδαξαν στην κομμουνιστική νεολαία πρακτικούς τρόπους αυτοάμυνας και ενδυνάμωσης. «Στόχος μας δεν είναι να αναμετρηθούμε με τη Χρυσή Αυγή», τόνισαν οι διοργανωτές, ενώ τα πανό της ΚΝΕ με σύνθημα «Οχι υποταγή και όχι φόβος» φρόντιζαν να στείλουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση...

Πρωί Σαββάτου και η αδρεναλίνη στο κλειστό γυμναστήριο της Πετρούπολης χτυπάει κόκκινο. Ο λόγος; Οι νέοι του ΚΚΕ δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο ρινγκ, στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες. Με το σύνθημα «Δεν φοβόμαστε, αγωνιζόμαστε» προπονητές και αθλητές παρουσίασαν ασκήσεις αυτοπροστασίας, λαβές ακινητοποίησης, κεφαλοκλειδώματα και γροθιές στη νέα γενιά του Περισσού. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και κάλυπτε όλα τα αθλήματα. Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με την ελληνορωμαϊκή πάλη, το παγκράτιο, το καράτε, την πυγμαχία και το ζίου ζίτσου, ενώ τη δεύτερη ημέρα ακολούθησαν το κικ μπόξινγκ, το τζούντο και το τάε κβον ντο.

Τις γνώσεις τους και τις τεχνικές των αθλημάτων παρουσίασαν στο κοινό ομοσπονδιακοί προπονητές και διακεκριμένοι αθλητές, μεταξύ των οποίων ο κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, προπονητής πάλης, ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, γενικός γραμματέας ελληνικής και παγκόσμιας ομάδας παγκρατίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής τάε κβον ντο κ. Κώστας Τσιδημόπουλος και η Σταυρούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης πάλης.





Τα παιδιά που βρέθηκαν στο ρινγκ ελάχιστα έμοιαζαν με τους γνωστούς αγωνιστές της ΚΝΕ που βλέπουμε στις συγκεντρώσεις. Οι κόκκινες σημαίες είχαν δώσει τη θέση τους στα γάντια, τα κλασικά ρούχα είχαν αντικατασταθεί από αθλητικές φόρμες και τα συνθήματα είχαν μετατραπεί σε κραυγές μάχης. Με φόντο πάντα τα πανό της ΚΝΕ, οι «κόκκινοι» νέοι τα έδωσαν όλα στο καναβάτσο, παλεύοντας μεταξύ τους ή με έμπειρους αθλητές. Ανάμεσα στους τολμηρούς που μπήκαν στο ρινγκ και πολλές γυναίκες, οι οποίες δεν δίστασαν να τα βάλουν ακόμη και με άνδρες. Και μπορεί το σύστημα που αντιμάχεται το ΚΚΕ να είναι δύσκολο να ανατραπεί, μέσα στο ρινγκ, όμως, είχαμε πολλές εντυπωσιακές ανατροπές από λαβές που έμοιαζαν βγαλμένες από ταινίες. Το φεστιβάλ πάντως ήταν προσαρμοσμένο στη λογική της ΚΝΕ και δεν είχε ίχνος χολιγουντιανής ατμόσφαιρας. Οι πρωταθλητές έμπαιναν σεμνά και ταπεινά στο ρινγκ, έκαναν την επίδειξή τους και ξεκινούσαν το μάθημα. Ενα μάθημα που, υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας της ΚΝΕ, περιελάμβανε και πολιτική ανάλυση. Γιατί η πάλη απέναντι στον καπιταλισμό και την αστική τάξη διευκολύνει όταν κανείς γνωρίζει τα ίδια τα μυστικά της σωστής πάλης.

Τα θέματα αυτοάμυνας και οι τεχνικές λαβών ήταν αυτά που απασχόλησαν ιδιαίτερα τα μέλη της νεολαίας του κομμουνιστικού κόμματος. Δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μυστικά των μαχητικών αθλημάτων, οι νέοι εξέφρασαν τις απορίες τους και αφού πήραν απαντήσεις από τους σπεσιαλίστες του είδους, κατέβηκαν στο ταπί να παλέψουν οι ίδιοι δοκιμάζοντας τη δύναμη και την αντοχή τους. «Τα αθλήματα δύναμης και μαχητικότητας δεν προβάλλονται όσο πρέπει. Ηρθαμε εδώ για να τα γνωρίσουμε. Μέσα από την πάλη ο αθλητής αποκτάει δύναμη και πειθαρχία. Μαθαίνει να υπακούει και να σέβεται. Παλεύουμε λοιπόν σήμερα όπως και κάθε μέρα για τα ιδανικά μας», λέει στο «ΘΕΜΑ» η Γεωργία Παπαδάκη που βρέθηκε στην αίθουσα «Νίκος Παξιμαδάς».

Κλείσιμο
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν ανάλογες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αθλητισμό. Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ μίλησε ο κ. Νίκος Αμπατιέλος, ο οποίος υποσχέθηκε ακόμη πιο «μαχητικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Ως Κομμουνιστική Νεολαία εγκαινιάζουμε μια δραστηριότητα με το σύνθημα “ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας”. Η επιλογή που κάναμε να ξεκινήσουμε με τα συγκεκριμένα αθλήματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Πραγματοποιείται εν μέσω συζητήσεων και προσπαθειών για την αποπομπή της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πιο σημαντικό είναι ότι η παραπάνω προσπάθεια γίνεται με γνώμονα τα κριτήρια της καπιταλιστικής κερδοφορίας της ΔΟΕ. Η πάλη πετιέται έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί, όπως λένε οι ίδιοι, δεν προσφέρει θέαμα για κέρδη, τηλεθέαση, χορηγούς, εισιτήρια κ.λπ., τη στιγμή που συμπεριλαμβάνονται άλλα αθλήματα που “πουλάνε” περισσότερο».



Χρυσή Αυγή: «Αν θέλουν αγώνα, μολών λαβέ, τους περιμένουμε»
Στη Χρυσή Αυγή δεν δείχνουν να προβληματίζονται για τα μαθήματα αυτοάμυνας και ενδυνάμωσης που παρακολούθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πετρούπολη μέλη της ΚΝΕ από προπονητές και αθλητές πολεμικών τεχνών. «Αδίκως μας φοβούνται. Εμείς δεν ασχολούμαστε με πολιτικά πτώματα», σχολίασε καυστικά στο «ΘΕΜΑ» ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, προκαλώντας ευθέως τους νεολαίους του ΚΚΕ: «Αν επιμένουν για κάνα μεταξύ μας αγώνα, μολών λαβέ. Τους περιμένουμε». Ο ίδιος υπενθύμισε πως η άθληση είναι καθημερινός τρόπος ζωής για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, βαδίζοντας στα χνάρια του αρχαίου ρητού «νους υγιής εν σώματι υγιεί».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης