Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε ξανά τα επιτόκια
Η κινεζική κυβέρνηση ακολουθεί φέτος την πιο επιθετική της πολιτική στον συγκεκριμένο τομέα από την κρίση του 2008-2009, καθώς επιδιώκεται η αναζωογόνηση της οικονομίας
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), καθώς προχώρησε σε νέα μείωση των επιτοκίων. Στόχος αυτής της κίνησησς είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η οικονομική δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα, η κινεζική κεντρική τράπεζα, μείωσε κατά 25 μονάδες το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους, φτάνοντάς το στο 4,35%, ενώ το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους, έπιασε το 1,5%, υφιστάμενο την ίδια μείωση.
Η νέα αλλαγή που είναι η υπ' αριθμόν 6 από το Νοέμβρη του περασμένου έτους, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.