Στήριξη ευρωσκεπτικιστών σε Κάμερον υπό όρους

Στήριξη ευρωσκεπτικιστών σε Κάμερον υπό όρους

Ο ηγέτης του UKIP Ν. Φάρατζ προτίθεται να στηρίξει ενδεχόμενη κυβέρνηση μειοψηφίας των Τόρηδων υπό τον όρο να διεξαχθεί εντός του 2015 το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Στήριξη ευρωσκεπτικιστών σε Κάμερον υπό όρους
O «σταρ» των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών «UKIP», Νάιτζελ Φάρατζ, θα στήριζε ενδεχόμενη κυβέρνηση μειοψηφίας με ή χωρίς τον Κάμερον, με αντάλλαγμα τη δέσμευση ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή του Λονδίνου στην Ε.Ε  θα διενεργηθεί πριν από το τέλος του 2015 αντί του 2017, όπως έχει υποσχεθεί προεκλογικά ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ.

Σε άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Telegraph», επτά εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Φάρατζ, ναι μεν αποκλείει κάθε ενδεχόμενο επίσημης μετεκλογικής συνεργασίας με τους Συντηρητικούς του Βρετανού πρωθυπουργού, το οποίο, όπως επισημαίνει για τους ψηφοφόρους του, θα ήταν ξεπούλημα, ωστόσο θα στήριζε μία κυβέρνηση μειοψηφίας που θα προέκυπτε από την κάλπη του Μαΐου αρκεί το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι του Λονδίνου στην Ε.Ε να διεξαγόταν εντός του έτους κι όχι το 2017.

Ανεξάρτητα , πάντως, από τις προθέσεις του Φάρατζ, o Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, αποκλείει κατηγορηματικά συνεργασία με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Ukip. 

Κλείσιμο
«Το UKIP δεν θα συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα αλλά θα στηρίζει την κυβέρνηση σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη βουλή όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του προυπολογισμού», γράφει ο Φάρατζ στην Sunday Telegraph.

Προτείνει επίσης τη συμμετοχή στο άτυπο κυβερνητικό σχήμα και του επίσης ευρωσκεπτικιστικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Β. Ιρλανδίας που εκπροσωπείται με οκτώ έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα, ο Φάρατζ υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει σε σε καμία περίπτωση να τεθεί ως ΝΑΙ ή ΟΧΙ στους Βρετανούς αλλά με την ακόλουθη διατύπωση: «Επιθυμείς να ζεις σε ελεύθερη, ανεξάρτητη και εθνικά κυρίαρχη δημοκρατία;». Επιπλέον, ο επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών ζητά να αποκλειστούν από το δημοψήφισμα τέσσερα εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν μόνιμα στη Βρετανία, μεταξύ των οποίων και η Γερμανίδα σύζυγός του, Κίρστεν. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης