«Ναι μεν, αλλά» στην Ε.Ε. λένε οι Ευρωπαίοι

«Ναι μεν, αλλά» στην Ε.Ε. λένε οι Ευρωπαίοι

Με εξαίρεση του Βρετανούς που επιθυμούν την έξοδό τους από την Ένωση 

 «Ναι μεν, αλλά» στην Ε.Ε. λένε οι Ευρωπαίοι
Μπορεί σε κάποια κράτη-μέλη της Ε.Ε, το ζήτημα της εξόδου να αποτελεί πρόταση των ευρωσκεπτικιστών ακραίων πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων  OpinionWay αποφάσισε να θέσει αυτό το ερώτημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Αν διεξαγόταν δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι θα ψηφίζατε ρώτησε τον εν λόγω ινστιτούτο 3.500 Ευρωπαίους πολίτες σε έξι χώρες της Ε.Ε., στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία,  την Ιταλία, την Ολλανδία και  τη Μεγάλη Βρετανία. 



Κλείσιμο

Στις τέσσερις πρώτες χώρες η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε., ενώ στην Ολλανδία το «ναι» είναι οριακό. Εξαίρεση αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία όπου το 42% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν για την έξοδο της χώρας από την Ένωση. 

Συγκεκριμένα το 67% των Ισπανών, το 64% των Γερμανών, το 58% των Ιταλών και το 55% των Γάλλων θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνολικά στις έξι αυτές χώρες το 56% των πολιτών τάσσεται υπέρ της Ε.Ε. Αν και καταγράφεται μια σαφής άνοδος των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, καθώς οι αναποφάσιστοι αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης