Η Γαλλία παρέδωσε όπλα σε Σύρους αντάρτες!

Η Γαλλία παρέδωσε όπλα σε Σύρους αντάρτες!

Απίστευτη παραδοχή από τον πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολάντ - Διευκρίνισε ότι έλαβε την απόφαση αυτή τηρώντας τις «δεσμεύσεις» και «τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η Γαλλία παρέδωσε όπλα σε Σύρους αντάρτες!
Πριν από αρκετούς μήνες η Γαλλία παρέδωσε όπλα σε Σύρους αντάρτες που βρίσκονταν «παγιδευμένοι», έχοντας να αντιμετωπίσουν από τη μία τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και από την άλλη τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι παραδόσεις αυτές έγιναν «πριν από πολλούς μήνες, όταν οι Σύροι αντάρτες αντιμετώπιζαν ταυτόχρονα το στρατό του δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ και αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση, το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Ολάντ από το νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τους μοναδικούς Σύρους που αγωνίζονταν για τη δημοκρατία (. . .) χωρίς όπλα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Κλείσιμο
Ο Ολάντ διευκρίνισε ότι έλαβε την απόφαση αυτή τηρώντας τις «δεσμεύσεις» και «τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνοντας ότι το Παρίσι έστειλε «έναν αριθμό εγκεκριμένων υλικών» στους αντάρτες.

«Ακόμη και σήμερα, είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στη Συρία», συνέχισε. «Από τη μία πλευρά, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει να σφυροκοπά και να σφαγιάζει, από την άλλη το Ισλαμικό Κράτος και, στη μέση, μόνο εκείνοι που επρόκειτο να σχεδιάσουν το μέλλον» της χώρας. «Επομένως, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε την υποστήριξη που παρείχαμε σε αυτούς τους αντάρτες, τους μόνους που συμμερίζονταν το πνεύμα της δημοκρατίας», εκτίμησε ο Ολάντ.

Αναφερόμενος στις παραδόσεις γαλλικών όπλων στις κουρδικές δυνάμεις του βορείου Ιράκ που μάχονται τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους ο Γάλλος πρόεδρος παρατήρησε ότι «παραδόξως, οι τρομοκράτες είναι καλύτερα εξοπλισμένοι από τις οργανωμένες χώρες που τους πολεμούν», εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άρπαξαν οπλισμό από τα κράτη που τους πολεμούν.

Ο Ολάντ είπε ότι ήδη έχει φτάσει στο Ιράκ ένα «πρώτο κομβόι» βοήθειας, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους. «Ήμασταν οι πρώτοι που δώσαμε τέτοιο υλικό», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι το Παρίσι «έκανε το καθήκον του».

Το παράδειγμα της Γαλλίας φαίνεται ότι ακολουθεί και η υπόλοιπη Ευρώπη όπως για παράδειγμα «μια χώρα όπως η Γερμανία που δέχτηκε επίσης να κάνει παραδόσεις» όπλων αλλά και «πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης