Πώς μία selfie «έμπλεξε» έναν φωτογράφο, έναν πίθηκο αλλά και τη... Wikipedia!

Πώς μία selfie «έμπλεξε» έναν φωτογράφο, έναν πίθηκο αλλά και τη... Wikipedia!

Τον μπελά του βρήκε ο φωτογράφος άγριας ζωής David Slater, όταν σε ένα ταξίδι του στα δάση της Ινδονησίας, ένας πίθηκος άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή και άρχισε να βγάζει selfies

Πώς μία selfie «έμπλεξε» έναν φωτογράφο, έναν πίθηκο αλλά και τη... Wikipedia!
Ο φωτογράφος David Slater ταξίδεψε στην Ινδονησία για να απαθανατίσει την άγρια ζωή στα δάση της, αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι ένας πίθηκος, που ανήκει στο απειλούμενο είδος των μαύρων μακάκων, θα του δημιουργούσε προβλήματα...



Κλείσιμο
Καθώς ο Slater έβγαζε φωτογραφίες ο πίθηκος του άρπαξε την μηχανή και έβγαλε εκατοντάδες φωτογραφίες, ανάμεσα στις οποίες μια μοναδική selfie! Ο φωτογράφος όταν την είδε ενθουσιάστηκε, όπως ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mirror και όταν η φωτογραφία με την ιστορία δημοσιεύθηκε, άνθρωποι από όλο τον κόσμο επικοινώνησαν μαζί του για να του πουν ότι τους «έφτιαξε την μέρα».

Όμως, την επίμαχη φωτογραφία ανάρτησε και η Wikipedia και ο φωτογράφος ζήτησε από τους υπεύθυνους να την κατεβάσουν επειδή αποτελεί ιδιοκτησία του. Η απάντηση που πήρε ο Slater ήταν μάλλον αποστομωτική... Αρνούνται να κάνουν δεκτό το αίτημά του, επειδή ισχυρίζονται ότι την selfie, δεν την έβγαλε ο ίδιος, αλλά ο ...πίθηκος!

Ο φωτογράφος δηλώνει απογοητευμένος από την απάντηση της Wikipedia, αφού έτσι χάνει 10.000 λίρες από την πώληση της μοναδικής φωτογραφίας, όπως ο ίδιος αναφέρει. Ο Slater είναι θυμωμένος με την Wikipedia και ισχυρίζεται ότι το κόστος του ταξιδιού του ήταν πάνω από 2.000 λίρες, ενώ ένας φωτογράφος θα μπορούσε να βγάλει 20.000 φωτογραφίες και να αναζητήσει ανάμεσά τους αυτή που θα κάνει τη διαφορά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης