H Μέρκελ το παίζει... δασκάλα

H Μέρκελ το παίζει... δασκάλα

Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε σε μαθητές Γυμνασίου για το τείχος του Βερολίνου, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 52 χρόνια από την ανέγερση του

H Μέρκελ το παίζει... δασκάλα
Προσπαθώντας να ενισχύσει το προφίλ της λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες γερμανικές εκλογές, η Ανγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο την καγκελαρία και ανέβηκε σε…σχολική έδρα.

Σαν άλλη «δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφτηκε σχολείο του Βερολίνου, όπου μίλησε στους μαθητές του Γυμνασίου για το Τείχος, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 52 χρόνια από την ανέγερση του που χώρισε στη μέση τη γερμανική πρωτεύουσα.

Κλείσιμο
«Ήταν το 1961, την ίδια χρονιά που ξεκίνησα το σχολείο», είπε η Ανγκελα Μέρκελ στους μαθητές του σχολείου Heinrich Schliemann, οι οποίοι την υποδέχθηκαν θερμά και της προσέφεραν λουλούδια.

«Τα αγαπημένα μου μαθήματα ήταν η γλώσσα, τα Γερμανικά και τα μαθηματικά», συμπλήρωσε, ενώ βρισκόταν όρθια δίπλα στον πίνακα της τάξης, όπου είχε γράψει με κιμωλία το ονοματεπώνυμό της.

Η Μέρκελ, η οποία έλαβε πρόσκληση από το νεανικό περιοδικό «Spiesser», πόζαρε μαζί με τους μικρούς μαθητές για αναμνηστικές φωτογραφίες που οι μαθητές τράβηξαν με τα κινητά τηλέφωνά τους, ενώ προτίμησε από το «μάθημα» να λείπουν οι ρεπόρτερ.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης