ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Τον διέλυσε με Αραούχο σούπερ σταρ!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Τον διέλυσε με Αραούχο σούπερ σταρ!

Το ντέρμπι των Δικεφάλων εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο και είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο - Αυτός άνοιξε το σκορ στο 49ο δευτερόλεπτο (!), αυτός σφράγισε τη νίκη με ένα απίθανο γκολ στο 86' ενώ ο Αραβίδης πέτυχε το 3-0 στο 90'! - Ο ΠΑΟΚ, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 53' λόγω αποβολής του Μαλεζά, είχε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πλήρωσε το τραγικό του ξεκίνημα κι όταν έμεινε με 10 παίκτες δεν απείλησε ποτέ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Τον διέλυσε με Αραούχο σούπερ σταρ!
Η ΑΕΚ ήξερε ότι έπαιζε την ύπαρξη της και το έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο καθώς οι παίκτες της μπήκαν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια, ο ΠΑΟΚ έπαιζε θεωρητικά τις τελευταίες του ελπίδες για τον τίτλο, αλλά μάλλον ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του το πίστευαν.

Μόνο για ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος του βορρά δικαιολόγησε τον τίτλο του ντέρμπι, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά μόλις αποβλήθηκε ο Μαλεζάς το ματς… έληξε με την ΑΕΚ να χτυπά εις διπλούν στο τέλος του αγώνα.

Κλείσιμο
Η Ένωση μπήκε με το… καλημέρα σε θέση οδηγού καθώς πίεσε από την αρχή ψηλά, έκλεψε τη μπάλα κι ο Αραούχο αφού ευνοήθηκε από τις κόντρες (μπερδεύτηκαν Ενρίκε, Κρέσπο) με ξερό συρτό σουτ έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ και ενώ το χρονόμετρο σημάδευε το 49ο δευτερόλεπτο!

Το σοκ για τον ΠΑΟΚ ήταν τεράστιο κι η ΑΕΚ χτυπούσε συνέχεια από δεξιά, όπου Γκάλο, Βάργκας και Αραούχο είχαν βάλει στη μέση τον Κρέσπο και δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα με τον Ισπανό να έχει κάρτα από το 5’. 

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν έκανε κάποια μεγάλη φάση με τον ΠΑΟΚ να χάνει στο 17’τον Κάμπος, αλλά η είσοδος του Μπίσεσβαρ συμμάζεψε το κέντρο του με τον Ενρίκε στο 22’ να χάνει τεράστια ευκαιρία αστοχώντας στην προβολή του.

Η φάση του ΠΑΟΚ ξύπνησε την Ένωση που σε ένα δίλεπτο άγγιξε το 2-0 με τον Γλύκο να σώζει την εστία του στο ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αϊντάρβιτς στο 27’ και στο 28’ να απογειώνεται για να διώξει τη βολίδα του Σιμόες. Στο 41’ όμως έκανε το ίδιο λάθος όπως και με τον Ολυμπιακό, πασσρόντας στον Βάργκας με τον Μαλεζά να αναγκάζεται να τον ανατρέψει και να δέχεται την πρώτη κίτρινη κάρτα (η οποία όμως ήταν καθοριστική).

Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο τους καλό κομμάτι στο ματς έχασε σε διάστημα τριών λεπτών ισάριθμες φοβερές ευκαιρίες, αρχικά στο 45’ όταν ο Μάτος πλάσαρε πάνω στον Ενρίκε (!), κατόπιν στο 46’ όταν ο Κρέσπο βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μπάρκα και τον πρόλαβε ο Λαμπρόπουλός και τέλος στο 47’ όταν από το κόρνερ ο Μάτος πήρε την κεφαλιά με τον Μπάρκα να διώχνει σωτήρια.

Στο β’ ημίχρονο υπήρχε ισορροπία μέχρι το 53’ όταν ο Μαλεζάς πέφτοντας βρήκε τη μπάλα με το χέρι, είδε τη 2η κίτρινη κάρτα κι ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες. Παρά το αριθμητικός της πλεονέκτημα η ΑΕΚ φάνηκε να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί, σπατάλησε πολλές επιθέσεις με εξαιρετικές προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο 86’ όπου ο Αραούχο με απίθανο σουτ πέτυχε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 88’ έδωσε τη θέση του στον Αραβίδη μέσα σε αποθέωση κι ο τελευταίος στο 90’ μετά από κακή εκτίμηση του Γλύκου πέτυχε το 3-0 σφραγίζοντας τη νίκη της Ένωσης.

Μια νίκη που φέρνει την ΑΕΚ στην 5η θέση, με τον ΠΑΟΚ να είναι τρίτος ξανά, αλλά στο -5 από τον 2ο Πανιώνιο και -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+3: Τέλος του αγώνα που βρήκε την ΑΕΚ θριαμβεύτρια με 3-0!

90'+2: Σουτ του Γκάλο λίγο έξω!

90' ΓΚΟΛ: Από το φάουλ του Μάνταλου ο Γλύκος έκανε κακή έξοδο και ο Αραβίδης μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα!


88': Αποθέωση απ' όλο το γήπεδο για τον Αραούχο που αποχωρεί και δίνει τη θέση του στον Αραβίδη

86' ΓΚΟΛ: Νέο λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή τους κι ο Αραούχο με απίστευτο σουτ πετυχαίνει το 2-0! Απίθανο γκολ!

84': Φάουλ για την ΑΕΚ πάνω στην πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής, διώχνουν οι αμυντικοί

83': Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο

81': Βολίδα του Χριστοδουλόπουλου διώχνει και πάλι ο Γλύκος.

78': Χριστοδουλόπουλος αντί Βάργκας στην ΑΕΚ.

77': Νέα ευκαιρία για τον Βάργκας ο οποίος σουτάρει άστοχα από καλή θέση.

76': Ο Μάνταλος βγάζει μόνο του τον Βάργκας αλλά ο τελευταίος καθυστερεί απελπιστικά και κόβεται!

74': Φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ.

71': Φάουλ για τον ΠΑΟΚ κακή εκτέλεση από τον Ενρίκε

69': Σουτ του Βάργκας η μπάλα περνά άουτ.

63': Μπακασέτας αντί Μπίσεσβαρ η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ.

60': Η ΑΕΚ μετά την αποβολή προσπαθεί να παγώσει τον ρυθμό και δίνει χώρο στον ΠΑΟΚ για να χτυπήσει στην κόντρα

53': Αποβολή για τον ΠΑΟΚ! Ο Μαλεζάς βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Παπαπέτρου του δείχνει τη 2η κίτρινη κάρτα!

50': Απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ που έκλεψε τη μπάλα, αλλά το πλασέ του Μάνταλου έδιωξε ο Γλύκος και στη συνέχεια από το γύρισμα του Μάνταλου ο Αραούχο στην κενή εστία πλάσαρε άστοχα!

48': Φάουλ του Βράνιες στον Μπίσεσβαρ στον άξονα της εστίας της ΑΕΚ με τη μπάλα στα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή. Καλή εκτέλεση από τον Ενρίκε μπλόκαρε ο Μπάρκας.

46': Έναρξη του β' ημιχρόνου

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο!

45'+2': Πάλι φάση για τον ΠΑΟΚ με τον Μάτος να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι να παίρνει την κεφαλιά κι ο Μπάρκας κρατάει το 1-0 για την ΑΕΚ!

45+2': Νέα τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κρέσπο να βγαίνει τετ α τετ και τους αμυντικούς της ΑΕΚ να διώχνουν σε κόρνερ!

45': Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να κάνει την σέντρα και ο Μάτος σούταρε πάνω στον Ενρίκε με τους δύο παίκτες να συγκρούονται και να πέφτουν στο χορτάρι!

41': Λάθος του Γλύκου που πασάρει στον Βάργκας και ο Μαλεζάς τον ανατρέπει για να δεχθεί την κίτρινη κάρτα. Φάουλ σε εξαιρετική θέση για την ΑΕΚ, το εκτελεί ο Αϊντάρεβιτς αλλά μπλοκάρει ο Γλύκος!

33': Εξαιρετική επίθεση της ΑΕΚ με τον Γκάλο να γυρίζει και το σουτ του Μάνταλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του ΠΑΟΚ.

30': Κάκιστη εκτέλεση από τον Ουάρντα!

29': Κίτρινη κάρτα στον Αραούχο που έκοψε τον Ενρίκε ενώ ο Βραζιλιάνος πλησίαζε την περιοχή της ΑΕΚ. Φάουλ για τον ΠΑΟΚ σε καλή θέση.

28': Κόρνερ για την ΑΕΚ. Εκπληκτική επέμβαση του Γλύκου ο οποίος απογειώθηκε στο σουτ του Σιμόες! Απίθανη επέμβαση.

27': Απίθανη χαμένη ευκαιρία από τον Αϊντάρεβιτς ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ αλλά πήγε να σκάψει τη μπάλα με τον Γλύκο να διώχνει!

22':Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ενρίκε από κοντά να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

Έχει κοπάσει λίγο ο ρυθμός της ΑΕΚ, αλλά ανασταλτικά δεν έχει κανένα πρόβλημα από τον ΠΑΟΚ.

17': Λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Αραούχο.

15': Ο Μαλεζάς επέστρεψε αλλά ο Κάμπος δεν μπορεί να συνεχίσει και ο Μπίσεσβαρ παίρνει τη θέση του!

14': Λάθος του Βράνιες δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί ο Πρίγιοβιτς

12': Κόρνερ για την ΑΕΚ, διώχνουν οι αμυντικοί προσωρινά και νέο κόρνερ με τον Γλύκο να απομακρύνει.

10': Διακοπή στον αγώνα καθώς ο Σάκχοφ χτύπησε κατά λάθος τον Μαλεζά που δείχνει να υποφέρει

9': Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ενρίκε να φεύγει από κανονική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

7': Απόλυτη η κυριαρχία της ΑΕΚ μέχρι στιγμής στο παιχνίδι

5': Κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Βάργκας. Φάουλ για την ΑΕΚ και τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Γιόχανσον ο οποίος μόνος στο δεύτερο δοκάρι σούταρε σαν αμυντικός!

1' ΓΚΟΛ: Η ΑΕΚ έκλεψε τη μπάλα ψηλά με τον Αϊντάρεβιτς, από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Αραούχο ο οποίος με εξαιρετικό συρτό σουτ έκανε το 1-0 στα 49 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα!

1': Έναρξη του αγώνα

19:28: Εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και είμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του αγώνα.

Οι ενδεκάδες:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας, Μάνταλος, Αραούχο.
Στον πάγκο της ΑΕΚ: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Πέκχαρτ, Αραβίδης, Μπακασέτας.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ενρίκε, Κάμπος, Πρίγιοβιτς 
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Πούγγουρας, Λέοβατς, Μυστακίδης, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης